Koninklijke Onderscheiding Ina Hamberg

Koninklijke Onderscheiding Ina Hamberg (post de Krim)

Zaterdagavond 14 december 2019 was de jaarlijkse korpsavond van post de Krim. Deze avond stond vooral in het teken van het afscheid van Ina Hamberg. Zij nam na een mooie lange carriere van 20 jaar afscheid van de brandweer. Ze heeft diverse functies vervuld binnen het korps en was destijds bij haar aanstelling in 1999 de eerste vrouwelijke vrijwilliger bij de brandweer de Krim.

Ze werd toegesproken door verschillende (oud) collega's maar daarnaast was er ook de verrassing toen waarnemend burgemeester Wiggers het woord kreeg en haar een Koninklijke Onderscheiding mocht uitreiken voor haar jarenlange verdienste voor de brandweer. Ina is daarnaast ook erg betrokken bij de brandweer in Litouwen (Kelme). Jarenlang gaat ze al op pad met een groep vrijwilligers om de bevolking daar te ondersteunen met voor Nederlandse begrippen "oud" brandweermateriaal. De brandweercommandant van Kelme was samen met zijn zoon speciaal voor deze avond naar Nederland overgekomen om bij het afscheid van Ina aanwezig te kunnen zijn. Hij mocht haar een medaille van verdienste uitreiken namens het brandweerdistrict Kelme. Een bijzondere avond met veel lovende woorden.

Naast Ina Hamberg was er nog een huldiging, Jose van Dijk was 12,5 jaar in dienst bij de brandweer. Van harte gefeliciteerd.

IMG 8656

Ina Hamberg met wnd Burgemeester Wiggers.

IMG 8555

Burgemeester Wiggers samen met teamleider Repressie Erik Pluim en de brandweercommandant van Kelme samen met zijn zoon.

IMG 8603

IMG 8664

vlnr: Erik Pluim (teamleider repressie IJsselland), brandweercommandant Kelme, Ina Hamberg, wnd Burgemeester Wiggers, Gerben Schuurhuis (ploegleider de Krim).

IMG 8571

Jose van Dijk kreeg een brandweermedaille opgespeld voor 12,5 jaar dienstverband bij de brandweer.

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV