Post Dedemsvaart oefent bij Oegema Transport

Maandagavond 19 januari 2015 heeft een brandweerploeg uit Dedemsvaart geoefend op het terrein van transportbedrijf Oegema.

Door de oefenleiding was een brand ge├źnsceneerd in een trailer. Niet zo maar een brandje, in de trailer zou namelijk vuurwerk en carbid opgeslagen liggen. De trailer stond opgesteld tussen nog veel meer trailers, links en rechts. Overslag moest hierdoor ook nog eens worden voorkomen. Met een schuimdeken werd de 'brand' geblust en met waterschermen voorkwam men dat de brand oversloeg naar de naastgelegen trailers.

Oegema Transport in Dedemsvaart is, met zo'n 250 voertuigen en 400 medewerkers, inmiddels uitgegroeid tot een immens transportbedrijf. Mede daardoor is er speciaal voor de brandweer een waterwinning-bron aangelegd op het terrein. De oefening gaf dus een mooie gelegenheid om deze bron uit te testen. Na de oefening kreeg de ploeg nog een rondleiding door het bedrijf. 

Wij danken Oegema Transport voor het beschikbaar stellen van de ruimte en het materieel voor deze oefening!

FullSizeRender 2

FullSizeRender4

FullSizeRender3

FullSizeRender

FullSizeRender2

IMG 2867

IMG 2862

IMG 2866

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV