Teams Dedemsvaart oefenen in Ommen

Maandagavond 1 oktober werd er een middelbrandoefening gehouden in een leegstaand pand aan de Julianastraat in Ommen. Deze oefening werd gedraaid door beide teams van de post Dedemsvaart.

De enscenering betrof een brand in een gebouw waar onder andere een fysiotherapeut was gevestigd. Een man had een afspraak bij de fysio maar toen hij aankwam zag hij dat het pand vol rook stond. Hierop werd de brandweer gewaarschuwd en opgevangen door dezelfde man. Weinig informatie dus voor de brandweer in eerste instantie. Er was nog niet bekend of er slachtoffers binnen waren, al was er wel een vermoeden, aangezien de man een afspraak had bij de fysiotherapeut.

Na een buitenverkenning werden de manschappen van de 1e TS naar binnen gestuurd, op zoek naar mogelijke slachtoffers. Omdat de brandweer zo realistisch mogelijk moet oefenen hebben we de beschikking over een rookgenerator waarmee panden volledig in de rook gezet kunnen worden.

Omdat de omvang van de brand al snel duidelijk was werd er opgeschaald naar middelbrand zodat ook de 2e TS van Dedemsvaart kon uitrukken. Hun taak was ook een binnenverkenning uitvoeren en op zoek naar slachtoffers, alleen dan van de andere zijde van het gebouw. Op zo'n moment wordt een pand in 'vakken' verdeeld zodat elk team verantwoordelijk is voor hun eigen deel van het gebouw, en daar hun inzet op baseren.

Op vakkundige wijze werden alle 5 de slachtoffers uit het (fictief) brandende pand gered. 

IMG 6358

IMG 6364

IMG 6366

IMG 6367

IMG 6370

IMG 6373

IMG 6376

IMG 6381

IMG 6388

IMG 6398

IMG 6400

IMG 6372

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV