Uitruk 22 februari, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Het Rak Dedemsvaart

Een drukke zaterdag voor brandweerpost Dedemsvaart. 's Avonds om 22:43 uur werd de post voor de derde keer opgeroepen die dag. Nu werd er een schoorsteenbrand gemeld in een met riet gedekte woning aan Het Rak. Bij een schoorsteenbrand in een woning dat met riet is gedekt worden standaard extra eenheden gealarmeerd, vanwege het grote overslag-gevaar naar het dak. Daardoor kreeg post Dedemsvaart assistentie van Balkbrug (tankautospuit), Ommen (tankwagen) en Hardenberg (hoogwerker).                                                              

De bewoners van de woning merkten een prullenbak-brand op in een van de slaapkamers op de eerste verdieping. Al gauw bleek dat er brand woedde in de schoorsteen en dat de prullenbak, die op enkele centimeters van de schacht stond, daarbij was aangestraald en in brand was geraakt. Met een brandblusser ging men het vuur te lijf en werd gelijkertijd 112 gebeld. De brandweer was zeer snel ter plekke en begonnen direct met een binnenaanval. Hierbij werden de vloeren rondom de schacht, in twee slaapkamers, met een koevoet verwijderd omdat het vuur zich al in de vloer had genesteld. Van buitenaf werd de schoorsteen geveegd met behulp van de hoogwerker. Er is schade ontstaan aan de woning, maar gelukkig is deze wel behouden gebleven voor een allesvernietigende brand. Rond half een in de nacht waren de laatste voertuigen terug op de kazerne.

IMG 5447

 

 IMG 5438

IMG 5445

IMG 5446

IMG 5450

IMG 5451

IMG 5453

IMG 5458

 

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV