Carousseloefening Brandweer Ommen-Hardenberg

Zaterdag 27 oktober heeft brandweer Ommen-Hardenberg een oefencaroussel gehouden waaraan alle posten hebben deelgenomen. 4 posten hebben de oefeningen uitgezet en 4 posten hebben de oefeningen uitgevoerd.

In Ommen was een waterongeval in scene gezet waarbij een Poolse visser samen met zijn collega met een bootje was omgeslagen. Hun vriendin lag in een tent op de waterkant. Aan de brandweer de taak om de visser van de boot af te halen en zijn vermiste collega (die onder de boot lag) uit het water te halen.

In Balkbrug was een brandmelding in scene gezet op het terrein van TBS Veldzicht.

In de Krim was een persoon bekneld komen te zitten onder een container van een vrachtwagen. Met behulp van hefkussens werd deze persoon bevrijd. Ook werd er een reanimatie in scene gezet van een 2e slachtoffer.

In Hardenberg werd een Ongeval Gevaarlijke Stoffen (OGS) nagebootst. Een chauffeur van een vrachtwagen was bij de gemeentewerf in Hardenberg aangekomen om daar zijn lading met klein chemisch afval af te leveren. Bij het lossen ging er iets mis wat ervoor zorgde dat diverse stoffen van de pallet af vielen en met elkaar in aanraking kwamen. Aan de brandweer de taak om in te schatten hoe het met de gewonden was, welke stoffen er stonden en welke gelekt hadden. Ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) was ter plaatse om de bevelvoerder van advies te voorzien.

Na afloop van de oefening werd er geƫvalueerd en werden de tips en tops besproken en kon brandweer Ommen-Hardenberg terugkijken op een geslaagde oefenzaterdag.

Aan de oefening deden ongeveer 65 brandweermensen, figuranten en waarnemers mee.

IMG 7652

 

 

De "Poolse" figuranten tijdens het waterongeval in Ommen

Een beknelde persoon onder een zware last tijdens de oefening in de Krim

Een ongeval met klein chemisch afval was het decor voor de oefening in Hardenberg

Oefenen in een (oefen) chemiepak

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV