Uitruk 10 juli 2018, Ommen

Melding: Prio 1 Bosbrand Zwolseweg Ommen

Dinsdagavond werden Ommen en Dalfsen gealarmeerd voor een bosbrand aan de Zwolseweg in Ommen. Midden in het bos bleek een klein kampvuurtje gebrand te hebben. Deze was inmiddels uitgemaakt door wandelaars die voorbij waren gekomen. Voor de brandweer restte een nacontrole en de laatste resten werden afgeblust. Gelukkig kon ergen worden voorkomen door oplettende wandelaars. Op dit moment is het fase 2, dat wil zeggen; het is erg droog in de natuur en het risico op een natuurbrand is groot. Ook zal de brandweer met meer materieel uitrukken dan normaal.  (zie voor meer informatie www.natuurbrandrisico.nl)

IMG 1841

 

Lees meer...

Uitruk 7 juli 2018, Dalfsen

Melding: Prio 1 Bosbrand Dalmsholterweg Dalfssn

Zaterdagavond rond 21.15 werden diverse korpsen gealarmeerd voor een bosbrand aande Dalmsholterweg in Dalfsen. Al vrij snel werd er opgeschaald en werd er een 2e natuurbrandbestrijdingspeloton opgeroepen waardoor er ook korpsen uit Twente en Noord-Oost Gelderland werden gealarmeerd. Uitbreiding kon door snel in grijpen worden voorkomen. Wel heeft het nablussen nog geruime tijd in beslag genomen. Een stuk heide ter grootte van circa 150 bij 200 meter werd in de as gelegd. 

IMG 1570

Lees meer...

Uitruk 30 juni 2018, Dalfsen

Melding: Prio 1 Bosbrand Diezerstraat Dalfsen (middelbrand)

Donderdag en zaterdag moesten diverse korpsen (incl. handcrew op donderdag) op pad om een moelijke bosbrand te bestrijden aan de Diezerstraat in Dalfsen. 

Het ging hier om een stuk van circa 200 vierkante meter. De brand zat in de grond waardoor deze moeilijk te bestrijden was. Ook een giertank hielp mee met blussen. 

NBB Projecten

Archieffoto (project natuurbrandbestrijding)

Uitruk 16 juni 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Papaverstraat / Hardenbergerweg Ommen

Zaterdag werd Ommen gealarmeerd om assistentie te verlenen aan de dierenambulance. Bij een kleine stuw in een sloot die onder de Papaverstraat richting Hardenbergerweg stroomt waren enkele eendenkuikens gescheiden van de moedereend. Voor de brandweer ook geen eenvoudige klus. In overleg met het waterschap werd gevraagd om de stuw iets lager te zetten waardoor er meer stroming in de sloot zou komen. Hierdoor zouden de kuikens hopelijk aan het eind van de tunnelbuis in het vrije water terecht komen en herenigd kunnen worden met de moedereend. De dierenambulance heeft de situatie in de gaten gehouden. Voor de brandweer hielden hier de werkzaamheden op.

IMG 1126

Lees meer...

Uitruk 7 juni 2018, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Kanaaldijk Gramsbergen

Op 7 juni moest Gramsbergen uitrukken voor een brand in een silagewagen met hooi. De lading hooi die vlam had gevat werd gelost en kon door de brandweer worden geblust.

DSC07535 resize

 

Lees meer...

Uitruk 2 juni 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval N36 Diffelen

Zaterdag werd Hardenberg gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de N36 nabij Diffelen. Hier waren 2 auto's met elkaar in aanraking gekomen. Gezien de ernst van het ongeval werd eveneens een traumahelikopter gealarmeerd. 

DSC07514 resize

 

Lees meer...

Uitruk 1 en 4 juni 2018, Ommen

Melding 1 juni: Prio 2 Reinigen wegdek Voormars Ommen

IMG 0970

IMG 0973

IMG 0979

Melding: 4 juni: Prio 1 Ongeval Hessenweg West Ommen

Eenzijdig ongeval, 2 personen gewond naar het ziekenhuis

IMG 0989

IMG 1014

Uitruk 28 mei 2018, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Coevorderweg Slagharen

Op 28 mei 2018 moest brandweer Slagharen uitrukken voor een brand in een grasmachine ( mobiele zitmaaier). De brand was snel onder controle. Helaas bleef er van de machine weinig meer over.

foto 2

Foto US Media

Uitruk 29 mei 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brandgerucht Grote Beltenweg Hardenberg

Dinsdagmiddag kreeg de brandweer een melding van brandgerucht in de buurt van de Grote Beltenweg. Nadat de brandweer de wijde omgeving van deze weg had afgereden maar niets konden ontdekken gingen de voertuigen weer retour kazerne. Mogelijk was verstuiving op een zandpad voor rook aangezien.

Foto 13-04-16 15 01 35

Uitruk 26 mei 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Hoogenweg

Zaterdagmorgen kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Hoogenweg, er zou brand zijn ontstaan in de meterkast.

Bij aankomst bleek de brand al geblust door de bewoners. Hierdoor hoefde de brandweer alleen nog maar een nacontrole uit te voeren.

Foto 13-04-16 15 01 28

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV