Uitruk 7 mei 2017, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Achteresweg Arrien

Brandweer Ommen werd om 03.47 uur gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Achteresweg in Arrien. Bij aankomst bleek er een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden waarbij een personenauto van de weg was geraakt en tegen enkele bomen tot stilstand is gekomen. De brandweer heeft de enige inzittende (man 24 jaar uit Hardenberg) uit de auto gehaald. De bestuurder zat niet bekneld maar kon vanwege de zware schade aan het voertuig niet uit zijn auto komen. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

IMG 6857

Lees meer...

Uitruk 26 april 2017, Hardenberg

Woensdagmiddag kreeg de brandweer een melding dat er een varken in de mest kelder terecht was gekomen bij een boerderij in Rheezerveen. Eenmaal ter plaatse bleek dit inderdaad het geval. Twee brandweermensen gingen in een speciaal pak met ademlucht de mestkelder in om het varken naar de uitgang te drijven, dit lukte vrij snel waardoor het varken met vereende krachten uit het gat kon worden getrokken.

Brandweer detail

Uitruk 23 april 2017, Hardenberg

Zondagavond kreeg de brandweer een melding van buitensluiting op Camping Veurink in Hardenberg. In een vakantiewoning had een kind van 3 jaar zichzelf opgesloten in een slaapkamer en kon deze niet meer openkrijgen. Omdat de eigenaar van de vakantiewoning op dat moment niet bereikbaar was besloot de moeder omdat het kind in paniek was de brandweer te bellen. Toen deze ter plaatse kwam was ook net de eigenaar gearriveerd en had de deur met een loper geopend. Hierna kon de brandweer weer retour kazerne.

112

Uitruk 4 april 2017, Hardenberg

Dinsdagmorgen kreeg de brandweer een melding van een buitenbrand aan de Klinkerweg. Er zou sprake zijn van uitbreidingsgevaar. Eenmaal ter plaatse bleek dat de bewoner naast het huis een vuurton had staan waarin hout brandde. Omdat er niemand bij de ton aanwezig was kon er brandend hout uit de ton vallen waardoor de schutting ook vlam vatte. Een voorbijkomende scholier zag het branden en heeft 112 gebeld, door snel ingrijpen van de medewerkers in het bedrijfspand ernaast kon erger worden voorkomen. De brandweer kon met één straal hogedruk de brand verder afblussen.

Uitruk 24 maart 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Vreemde lucht Witte de Witstraat Hardenberg

Vrijdagmorgen 24 maart kreeg de brandweer een melding van stank/gaslucht aan de Witte de Witstraat in Hardenberg. Voorbijgangers hadden een sterke gaslucht geroken bij een reduceerkastje van een gasleiding en hoorden een sissend geluid. Nadat de brandweer metingen hadden uitgevoerd en er niks werd waargenomen werd de reeds afgesloten weg weer vrijgegeven. Een monteur van het gasbedrijf heeft ook nog een controle uitgevoerd maar kon geen lekkage ontdekken.

 

en niks konden waarnemen,werd de weg weer vrij gegeven voor het verkeer .een monteur die terplaatse is geweest kon ook niks ontdekken en zei dat het sissende geluid normaal was bij deze kasten.

Uitrukken maart/april 2017

In de maand maart en april hebben er diverse uitrukken plaatsgevonden in cluster Oost of is er assistentie geboden aan andere clusters of regio's.

Hieronder een korte samenvatting

30 april - Natuurbrand Beuningen - regio Twente (inzet handcrew Dedemsvaart en CCF Natuurbrandvoertuig Ommen)

Zondag 30 april werden diverse korpsen uit Twente gealarmeerd voor een aantal grote natuurbranden. Ook werd hiervoor de handcrew gealarmeerd en het CCF voertuig uit Ommen. De handcrew is ingezet om de zogenaamde hotspots af te blussen om oplaaiend vuur te voorkomen.

Voor meer informatie over de handcrew klik hier

IMG 1447

IMG 4791

Handcrew en CCF Ommen (archief foto)

22 april 2017 Schoorsteenbrand Vinkenbuurt

DSC04801

21 april 2017 Volgelopen kelder Rheezerend

DSC04766

12 april 2017 Ongeval N343 Elfde Wijk

DSC04645

7 april 2017 - Ongeval N377 Balkbrug

DSC02521

25 maart 2017 - Schoorsteenbrand Van Haeringenstraat Dedemsvaart

DSC02298

23 maart 2017 - Schoorsteenbrand Sibculo

DSC02289

13 maart 2017 - Ongeval N36

DSC01327

03 maart 2017 Autobrand Slagharen

DSC01288

DSC01285

Als troost werden er brandweer beertjes uitgereikt waar de kinderen heel blij mee waren.

Foto's US Media

 

Uitruk 26 februari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 2 Inmelden C2000 Ropcke Zweerslaan

Op zondag 26 februari 2017 werd Hardenberg gealarmeerd om te helpen zoeken naar een vermiste vrouw in de sloot achter het Ropcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Een 66-jarige vrouw werd sinds zaterdag vermist. Om meerdere plekken is er gezcht maar er werd niets gevonden. Op vrijdag 3 maart is het lichaam van de vrouw aangetroffen in het Zwartewater in Hasselt.

Zie ook het bericht op de website van de politie.

DSC01281

Foto US Media

Uitruk 10 maart 2017, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Emslandweg

Vrijdag werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Emslandweg. Uiteindelijk bleek het ongeval te hebben plaatsgevonden op de nabijgelegen Hessenweg West. Hier was een auto uit de bocht gevlogen en in een droge sloot terechtgekomen. Gelukkig hoefde de brandweer niet levensreddend op te treden. De brandweer heeft het voertuig veilig gesteld waarna het vrij snel retour kazerne kon.

foto 1

Uitruk 22 februari 2017, Ommen

Melding: Prio 1 Schoorsteenbrand Prins Bernhardstraat Ommen

Woensdagavond rond 18.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Prins Bernhardstraat. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Met behulp van de hoogwerker werd de schoorsteen van bovenaf gecontroleerd. Hier waren geen brandhaarden meer te ontdekken waarna alle voertuigen vrij snel weer konden inrukken.

IMG 5889

Uitruk 21 februari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand gebouw Havenweg Hardenberg

Dinsdagavond rond 23.15 uur werd Hardenberg opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Havenweg. Al vrij snel werd duidelijk dat het hier ging om een brand in uitgaansgelegenheid de Troubadour. Bij de brand kwamen ook Bergentheim en Ommen assisteren die uiteindelijk werd opgeschaald naar GRIP-1. Na een lange inzet kon rond 02.30 uur het sein brandmeester worden gegeven. De brand heeft grote schade veroorzaakt binnen in het pand. Omstreeks 04.00 uur kon de brandweer inrukken.

IMG 5653

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV