Uitruk 23 augustus 2018, Ommen

Melding: Prio 1 Stank / Hinder gaslucht Vermeerstraat Ommen

Donderdagmiddag iets voor 17.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een melding van een gaslucht bij een bedrijfspand aan de Vermeerstraat. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat het hier om een bedrijfsongeval ging. De eigenaar van het bedrijf is hierbij zwaargewond geraakt. In het bedrijfspand heeft door nog onbekende oorzaak een ontploffing plaatsgevonden van een gascilinder. Het bovenste deel van de cilinder is door het dak geschoten en 75 meter verderop door de brandweer in een sloot teruggevonden. Het ambulancepersoneel heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ontploffing.

IMG 2799

 

Lees meer...

Uitruk 21 augustus 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Het Arrierflier Arrien

Dinsdagavond rond 19.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding aan het Het Arrierflier. Hier hing een uitgescheurde tak boven het wegdek. Deze is door de brandweer verwijderd.

 IMG 2783

Lees meer...

Uitruk 18/20 augustus 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Stationsweg Ommen (18 augustus 2018)

Zaterdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een brandgerucht melding bij een woning aan de Stationsweg. Hier bleek een oververhitte magnetron de oorzaak te zijn van een brandlucht in de woning. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd.

IMG 2753

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Beerzerweg (20 augustus 2018)

Zondagnacht omstreeks 03.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Beerzerweg. Bij aankomst bleek een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden met een personenauto. Het ongeval vond op dezelfde plek plaats waar recent ook al twee keer eerder een ongeval heeft plaatsgevonden. Ditmaal betrof het een aanrijding met 3 inzittenden. Een inzittende is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Inmiddels is ook de gemeente Ommen bezig met een onderzoek om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn van deze 3 ongevallen kort achter elkaar en of de verkeerssituatie eventueel aangepast moet worden.

IMG 2767

Uitruk 7/8 augustus, 2018 Ommen-Staphorst

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Zeesserweg Ommen / Bosbrand Kloosterhaar (7 augustus 2018) / Bosbrand Staphorst (8 augustus 2018)

 Dinsdag werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval op de Zeesserweg. Bij aankomst bleek er een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden. De enige inzittende is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ongeval vond op precies dezelfde plek plaats waar op 11 juli 2018 een dodelijk ongeval plaatsvond. Net nadat de brandweer klaar was met dit incident kwam er een vervolgmelding, een bosbrand in Kloosterhaar. Gezien de droogte werd er groots opgeschaald. Bij aankomst bleek een grote stofwolk veroorzaakt door landbouwverkeer de oorzaak te zijn van de "bosbrand". Van brand was gelukkig geen sprake.

Woensdag werd Ommen gealarmeerd voor een bosbrand in Staphorst. Bij aankomst bleek dat korps Staphorst de kleine brand al onder controle had. Voor Ommen waren er geen werkzaamheden en konden beide voertuigen vanuit Ommen weer retour kazerne.

IMG 2419

 

Lees meer...

Uitruk 5 augustus 2018, Dalfsen

Melding: Prio 1 Bosbrand Bosrandweg Dalfsen

Zondagmiddag rond 15.10 uur werden diverse korpsen uit IJsselland, Twente en Gelderland opgeroepen voor een bosbrand aan de Bosrandweg in Dalfsen. In totaal is er circa 2500 m2 bos afgebrand. Door snel ingrijpen kon uitbreiding worden voorkomen. Dankzij het natuurbrandbestrijdingsvoertuig ((Renault CCF Ommen) was er snel slagkracht om voldoende water voorhanden te hebben in het bosgebied. De handcrew heeft de nablusfase uitgevoerd.

20180805 152812 resized

Lees meer...

Uitruk 3/4 augustus 2018, Ommen

Melding: Prio 1 Natuurbrand N347 Lemele

Vrijdagavond werden diverse korpsen uit IJsselland en Twente gealarmeerd voor een natuurbrand aan de N347 Lemele. Uiteindelijk bleek er brand te zijn in een bosperceel aan de Oude Raalterweg (grenzend aan de Lemelerberg). Een perceel van 20x25 meter ging in vlammen op. Door snel ingrijpen kon uitbreiding worden voorkomen.

IMG 2192

Lees meer...

Uitruk 20 juli 2018, Beerze

Melding: Prio 1 Bosbrand Zwarteweg Beerze

Vrijdagmiddag werden diverse korpsen uit IJsselland, Twente, Gelderland en Drenthe gealarmeerd voor een grote bosbrand aan de Zwarteweg in Beerze. Vanwege de droogte en uitbreidingsgevaar werd er groots ingezet. Het nablussen heeft nog geruime tijd in beslag genomen. De handcrew Overijssel heeft hierbij geholpen.

IMG 1996

 

Lees meer...

Uitruk 11 juli 2018, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Zeesserweg Ommen

Woensdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Zeesserweg. Bij aankomst bleek een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden waarbij een auto op de zijkant tegen een boom was terecht gekomen. Helaas bleek al vrij snel dat de enige inzittende -een 34-jarige inwoner uit Twenterand- was overleden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De Zeesserweg was geruime tijd afgesloten voor al het verkeer.

IMG 1913

Uitruk 10 juli 2018, Ommen

Melding: Prio 1 Bosbrand Zwolseweg Ommen

Dinsdagavond werden Ommen en Dalfsen gealarmeerd voor een bosbrand aan de Zwolseweg in Ommen. Midden in het bos bleek een klein kampvuurtje gebrand te hebben. Deze was inmiddels uitgemaakt door wandelaars die voorbij waren gekomen. Voor de brandweer restte een nacontrole en de laatste resten werden afgeblust. Gelukkig kon ergen worden voorkomen door oplettende wandelaars. Op dit moment is het fase 2, dat wil zeggen; het is erg droog in de natuur en het risico op een natuurbrand is groot. Ook zal de brandweer met meer materieel uitrukken dan normaal.  (zie voor meer informatie www.natuurbrandrisico.nl)

IMG 1841

 

Lees meer...

Uitruk 7 juli 2018, Dalfsen

Melding: Prio 1 Bosbrand Dalmsholterweg Dalfssn

Zaterdagavond rond 21.15 werden diverse korpsen gealarmeerd voor een bosbrand aande Dalmsholterweg in Dalfsen. Al vrij snel werd er opgeschaald en werd er een 2e natuurbrandbestrijdingspeloton opgeroepen waardoor er ook korpsen uit Twente en Noord-Oost Gelderland werden gealarmeerd. Uitbreiding kon door snel in grijpen worden voorkomen. Wel heeft het nablussen nog geruime tijd in beslag genomen. Een stuk heide ter grootte van circa 150 bij 200 meter werd in de as gelegd. 

IMG 1570

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV