Uitruk 3 december 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Wateroverlast Evertsenstraat Ommen

Maandagavond werd Ommen gealarmeerd voor een wateroverlast melding bij een woning aan de Evertsenstraat. Hier was een waterleiding gebroken in de kelder. De kelder was vervolgens helemaal volgestroomd. De brandweer heeft de kelder leeggepomopt. 

Foto 13-04-16 15 00 54

Uitruk 18 november 2018, Stegeren

Melding: Prio 1 Berm / ruigte Coevorderweg Stegeren

Zondagavond werd Ommen gealarmeerd voor een bermbrand aan de Coevorderweg in Stegeren. Ter plaatse bleek het om een bureaustoel te gaan die in brand stond. Deze werd afgeblust waarna de brandweer weer snel kon inrukken.

IMG 4036

Uitruk 6 november 2018, Arrien

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N36 Arrien

Op dinsdag 6 november heeft er 's ochtends een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden op de N36 waarbij een 20-jarige bestuurder uit Ede is omgekomen. De automobilist kwam in frontale aanrijding met een vrachtwagen en kwam daarna in een sloot terecht. De gealarmeerde hulpdiensten konden niet meer doen dan de ongevalsplek te beveiligen. De politie heeft de oorzaak van het ongeval onderzocht.

IMG 4023

Uitruk 3 november 2018, Beerze

Melding: Prio 1 Brand woning schoorsteen (rietgedekt) Beerzerweg 

Zaterdagmorgen rond 10.30 uur werden Ommen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in rietgedekte woning aan de Beerzerweg. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de schoorsteen. Gelukkig kon door snel ingrijpen van de brandweer uitbreiding worden voorkomen. Na circa 2 uur konden alle voertuigen weer retour kazerne.

IMG 3796 

Lees meer...

Uitruk 29 oktober 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Ommerweg N34 hmp 30,0

Zondagnacht om 04.49 uur werd Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N34 (Ommerweg). Hier bleek een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden waarbij een personenauto frontaal tegen een boom is gebotst. Bij dit tragische ongeval is een 21-jarige automobilist uit Hardenberg omgekomen.

112

Uitruk 3 oktober 2018, Balkbrug

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer de Haar Balkbrug

In de nacht van dinsdag op woensdag is een auto uitgebrand bij een vakantiebungalow aan de Haar. De brandweer kon overslag voorkomen. Van de auto zelf bleef helaas weinig meer over.

autobrand balkbrug

Foto: H. Meter

 

Uitruk 30 sept en 1 oktober 2018, Stegeren

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Belmonde Stegeren

In het weekend zijn er diverse branden geweest op vakantiepark Belmonde in Stegeren. Op zaterdagnacht stond een kunstof heg in brand en op zondagavond en nacht werd tot twee keer toe een autobrand gemeld. Gelukkig konden deze tijdig worden geblust. De politie heeft de branden in onderzoek.

IMG 3767

Lees meer...

Uitruk 22 september 2018, Balkbrug

Melding: Prio 1 Brand woning Camping 't Reestdal Balkbrug

Zaterdagavond werden de korpsen van Balkbrug, Dedemsvaart, Nieuwleusen, Hardenberg (hoogwerker) en Ommen (tankwagen) gealarmeerd voor een stacaravan in brand op camping 't Reestdal. De brand was snel onder controle maar de schade aan de stacaravan is groot. 

112

Uitruk 22 september 2018, Lemele

Melding: Prio 2 Stormschade Beukenallee Lemele

Zaterdag werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Beukenallee in Lemele. Hier was een boom ingescheurd en stond op omvallen. In samenwerking tussen de gemeentelijke buitendienst en de brandweer is de boom veilig verwijderd. Na circa 2 uur was de klus geklaard.

IMG 3589

Lees meer...

Uitruk 20 september 2018, Eerde

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N341 Eerde

Donderdagmorgen werden de korpsen Ommen en Den-Ham opgeroepen voor een ongeval met letsel op de N341 (tussen Ommen en Den-Ham). Hier bleek een aanhanger met varkens gekanteld te zijn. De chauffeur raakte hierbij niet gewond maar de schade aan de aanhanger was groot. Door het ongeval zijn diverse varkens losgekomen en liepen over de weg en in het nabij gelegen bos. Voor een aantal varkens circa 20 stuks kwam hulp te laat. Zij overleefden de klap niet. Een ander deel van de varkens die nog vast zaten in de aanhanger moest de brandweer ruimte maken om hierbij te kunnen. Zij werden uiteindelijk overgeladen in een andere vrachtwagen. De weg is enkele uren gestremd geweest. 

IMG-20180920-WA0017

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV