Uitruk 3 november 2018, Beerze

Melding: Prio 1 Brand woning schoorsteen (rietgedekt) Beerzerweg 

Zaterdagmorgen rond 10.30 uur werden Ommen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in rietgedekte woning aan de Beerzerweg. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de schoorsteen. Gelukkig kon door snel ingrijpen van de brandweer uitbreiding worden voorkomen. Na circa 2 uur konden alle voertuigen weer retour kazerne.

IMG 3796 

Lees meer...

Uitruk 29 oktober 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Ommerweg N34 hmp 30,0

Zondagnacht om 04.49 uur werd Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N34 (Ommerweg). Hier bleek een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden waarbij een personenauto frontaal tegen een boom is gebotst. Bij dit tragische ongeval is een 21-jarige automobilist uit Hardenberg omgekomen.

112

Uitruk 3 oktober 2018, Balkbrug

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer de Haar Balkbrug

In de nacht van dinsdag op woensdag is een auto uitgebrand bij een vakantiebungalow aan de Haar. De brandweer kon overslag voorkomen. Van de auto zelf bleef helaas weinig meer over.

autobrand balkbrug

Foto: H. Meter

 

Uitruk 30 sept en 1 oktober 2018, Stegeren

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Belmonde Stegeren

In het weekend zijn er diverse branden geweest op vakantiepark Belmonde in Stegeren. Op zaterdagnacht stond een kunstof heg in brand en op zondagavond en nacht werd tot twee keer toe een autobrand gemeld. Gelukkig konden deze tijdig worden geblust. De politie heeft de branden in onderzoek.

IMG 3767

Lees meer...

Uitruk 22 september 2018, Balkbrug

Melding: Prio 1 Brand woning Camping 't Reestdal Balkbrug

Zaterdagavond werden de korpsen van Balkbrug, Dedemsvaart, Nieuwleusen, Hardenberg (hoogwerker) en Ommen (tankwagen) gealarmeerd voor een stacaravan in brand op camping 't Reestdal. De brand was snel onder controle maar de schade aan de stacaravan is groot. 

112

Uitruk 22 september 2018, Lemele

Melding: Prio 2 Stormschade Beukenallee Lemele

Zaterdag werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Beukenallee in Lemele. Hier was een boom ingescheurd en stond op omvallen. In samenwerking tussen de gemeentelijke buitendienst en de brandweer is de boom veilig verwijderd. Na circa 2 uur was de klus geklaard.

IMG 3589

Lees meer...

Uitruk 20 september 2018, Eerde

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N341 Eerde

Donderdagmorgen werden de korpsen Ommen en Den-Ham opgeroepen voor een ongeval met letsel op de N341 (tussen Ommen en Den-Ham). Hier bleek een aanhanger met varkens gekanteld te zijn. De chauffeur raakte hierbij niet gewond maar de schade aan de aanhanger was groot. Door het ongeval zijn diverse varkens losgekomen en liepen over de weg en in het nabij gelegen bos. Voor een aantal varkens circa 20 stuks kwam hulp te laat. Zij overleefden de klap niet. Een ander deel van de varkens die nog vast zaten in de aanhanger moest de brandweer ruimte maken om hierbij te kunnen. Zij werden uiteindelijk overgeladen in een andere vrachtwagen. De weg is enkele uren gestremd geweest. 

IMG-20180920-WA0017

Lees meer...

Uitruk 23 augustus 2018, Ommen

Melding: Prio 1 Stank / Hinder gaslucht Vermeerstraat Ommen

Donderdagmiddag iets voor 17.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een melding van een gaslucht bij een bedrijfspand aan de Vermeerstraat. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat het hier om een bedrijfsongeval ging. De eigenaar van het bedrijf is hierbij zwaargewond geraakt. In het bedrijfspand heeft door nog onbekende oorzaak een ontploffing plaatsgevonden van een gascilinder. Het bovenste deel van de cilinder is door het dak geschoten en 75 meter verderop door de brandweer in een sloot teruggevonden. Het ambulancepersoneel heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ontploffing.

IMG 2799

 

Lees meer...

Uitruk 21 augustus 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Het Arrierflier Arrien

Dinsdagavond rond 19.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding aan het Het Arrierflier. Hier hing een uitgescheurde tak boven het wegdek. Deze is door de brandweer verwijderd.

 IMG 2783

Lees meer...

Uitruk 18/20 augustus 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Stationsweg Ommen (18 augustus 2018)

Zaterdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een brandgerucht melding bij een woning aan de Stationsweg. Hier bleek een oververhitte magnetron de oorzaak te zijn van een brandlucht in de woning. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd.

IMG 2753

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Beerzerweg (20 augustus 2018)

Zondagnacht omstreeks 03.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Beerzerweg. Bij aankomst bleek een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden met een personenauto. Het ongeval vond op dezelfde plek plaats waar recent ook al twee keer eerder een ongeval heeft plaatsgevonden. Ditmaal betrof het een aanrijding met 3 inzittenden. Een inzittende is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Inmiddels is ook de gemeente Ommen bezig met een onderzoek om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn van deze 3 ongevallen kort achter elkaar en of de verkeerssituatie eventueel aangepast moet worden.

IMG 2767

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV