Uitruk 16 juli 2017, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Hardenbergerweg Ommen

Zondag aan het eind van de middag werd Ommen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Hardenbergerweg. Bij aankomst kwam er een flinke hoeveelheid rook uit één van de slaapkamers. Hier was brand ontstaan bij een strijkijzer. De rook heeft aanzienlijke schade veroorzaakt. De brand was snel onder controle.

IMG 7789

Lees meer...

Uitruk 2 juli 2017, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Staarmansweg Slagharen

Zondagavond werd de post Slagharen gealarmeerd voor een caravanbrand aan de Staarmansweg. De brand was snel onder controle. Ook de tankwagen uit Hardenberg was gealarmeerd en zorgde voor de extra watervoorziening.

DSC02482

Foto US Media

Uitruk 9 juli 2017, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N48 hmp 97,4 Ommen

Zondagochtend rond 10.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de rotonde N48/N36. Bij aankomst bleek er een eenzijdig ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij een auto op de zijkant tot stilstand was gekomen. De bestuurder werd ter plekke door het ambulance personeel gecontroleerd maar hoefde niet mee voor verder onderzoek. De schade aan het voertuig is groot, deze werd afgesleept door berger Autax. Voor de brandweer restte er gelukkig geen levensreddende handelingen en konden beide brandweervoertuigen weer vrij snel retour kazerne.

IMG 7612

 

Lees meer...

Uitruk 3 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Boshoek Hardenberg

Maandagochtend werd Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N34 nabij sportpark de Boshoek. Hier waren een personenauto met een bestelbus met elkaar in aanraking gekomen. De bestuurder van de personenauto moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald, de bestuurder van de bestelbus kwam met de schrik vrij. De schade was groot. De N34 was voor enige tijd afgesloten voor het verkeer.

DSC05252

Foto US Media

 

Uitruk 7 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer JC Kellerlaan Hardenberg

Donderdagnacht om 04:10 uur werd Hardenberg gealarmeerd, ditmaal voor een autobrand op de N34/JC kellerlaan. Hier stond een vrachtauto stil met vastgelopen remmen. De chauffeur zag in de spiegels dikke rook achter zijn aanhanger vandaan komen en besloot 112 te bellen. Bij aankomst van de brandweer werd met een warmtebeeldcamera een controle uitgevoerd maar van brand was geen sprake meer. Een monteur is ter plaatse gekomen om de remmen na te kijken. De brandweer kon retour kazerne.

112

 

Uitruk 6 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand woning Oelenveerstraat Hardenberg

Donderdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Oelenveerstraat in Hardenberg. Al snel werd duidelijk dat een oververhit pannetje op het gasfornuis de oorzaak was. Een buurtbewoner hoorde de rookmelder afgaan. De bewoner was op dat moment niet thuis zodat in overleg met de politie de deur werd opengebroken. Eenmaal binnen werd het pannetje van het fornuis gehaald en de woning verder geventileerd. Hierna was er voor de brandweer niets meer te doen en werd het incident aan de politie overgedragen en kon de brandweer retour kazerne.

DSC05301

Foto US Media

Uitruk 6 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand woning Kleine Belties Hardenberg

Donderdagavond kreeg de brandweer een melding van een woningbrand op camping "de kleine Belties" in Hardenberg. Hierbij brandde een stacaravan uit, de brandweer kon voorkomen dat naastgelegen caravans ook ten prooi zouden vallen aan de vlammen. Dankzij de tankwagen TW 2360 was er voldoende bluswater voorhanden om de brand te blussen.

DSC02540

Foto US Media

Uitruk 22 juni 2017, Lemele

Melding: Prio 1 Heidebrand Parkweg Lemele

Donderdagavond werden diverse korpsen (Ommen, Lemelerveld, Hardenberg, Dalfsen en Vroomshoop) gealarmeerd voor een heidebrand aan de Parkweg in Lemele. Door de bliksem was een klein stuk heide in brand gevlogen. Dankzij de regen die overtrok viel de uitbreiding mee en kon de brand snel worden geblust. Niet veel later  kwam er een nog een melding van blikseminslag binnen bij de meldkamer. Ditmaal in een rieten overkapping bij een woning aan de Oldersweg in Lemele. Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen.

IMG-20170623-WA0004

Lees meer...

Uitruk 14 juni 2017, Ommen

Melding: Prio 2 Stank Pieter Bruegelstraat Ommen

Woensdagavond kreeg Ommen een melding binnen van een stanklucht in de omgeving van de Pieter Bruegelstraat. Bij aankomst werd er een  stanklucht (knoflooklucht) waargenomen. De brandweer heeft de omgeving afgezocht naar een oorzaak maar deze kon niet gevonden worden. Van een gaslek bleek na metingen geen sprake. Waar de lucht vandaan kwam is niet bekend.

IMG 7355

Lees meer...

Uitruk 11 juni 2017, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Balkerweg

Zondag rond 18.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een boom over een fietspad op de Balkerweg. Met behulp van de kettingzaag was het fietspad weer snel vrij begaanbaar.

IMG 7278

 

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV