Uitrk 26 februari 2018, Ommen

Melding: Prio 1 Schoorsteenbrand Ruyterstraat Ommen

Maandagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Ruyterstraat. Door snel handelen kon gelukkig erger worden voorkomen. Met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg werd de schoorsteen van bovenaf gecontroleerd.

IMG-20180226-WA0003

Lees meer...

Uitrk 25 februari 2018, Hardenberg

Zondagmiddag om 17:50 uur kreeg de brandweer een melding van een schoorsteenbrand aan de Orionlaan in Hardenberg. Hierop rukte de TS 2340, HW2350 en de TW2360 uit naar het opgegeven adres.  Eenmaal terplaatse bleek er van schoorsteenbrand geen sprake te zijn. De oorzaak was de laagstaande zon die op de kap van de schoorsteen scheen. Hierdoor leek het vanaf beneden of er vlammen uit de schoorsteen kwamen. Voor alle zekerheid heeft de brandweer de schoorsteen gecontroleerd met een warmtebeeldcamera maar er bleek inderdaad niets aan de hand te zijn.

Foto 13-04-16 15 01 55

Uitruk 19 februari 2018, Hardenberg

Melding: Prio 2 Stank / vreemde lucht Jumbo Hardenberg

Maandagavond werd de brandweer verzocht om met prio 2 naar de Jumbo te gaan in verband met een vreemde lucht in de winkel en het magazijn.

Medewerkers en klanten roken een vreemde lucht in het pand dat leek op een gaslucht, hierop besloot de bedrijfsleider de winkel te ontruimen en 112 te bellen, eenmaal terplaatse werd er door de brandweer meteingen verricht en werd alles gecontroleerd maar kon er geen gas/vreemde lucht meer worden waargenomen. Ook werd met behulp van de hoogwerker op het dak gekeken maar ook hierop kon niks ontdekt worden. Hierna werd besloten dat het personeel weer naar binnen kon en de brandweer retour kazerne kon.

Foto 13-04-16 15 00 54

 

Uitruk 23 februari 2018, Holtheme

Voertuig te water Holtheme (inzet van brandweer Gramsbergen, Hardenberg en duikers uit Emmen). 70-jarige bestuurder uit Bergentheim komt om bij ongeval.

DSC03548 

Foto US Media

Uitruk 13 februari 2018, Kerkenveld

Dinsdagmorgen werd Slagharen gealarmeerd voor bijstand voor een zeer grote brand in een aantal loodsen bij een bedrijf in Kerkenveld. 

DSC06704

Foto US Media

Uitruk 11 februari 2018, Hardenberg

Zondagavond werd de brandweer gealarmeerd voor een brandgerucht bij het Ropcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Na onderzoek bleek er een rooklucht waargenomen in de kelder. Een verschroeide transformator in een lichtarmatuur bleek de oorzaak. Met een overdrukventilator werd de stank verwijderd.

Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 9 februari 2018, Hardenberg

Vrijdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een persoon te water. In een vijver aan de Kruzerbrink waren 2 personen het ijs op gegaan. Op een gegeven moment begon het ijs te kraken en kon één persoon nog naar de kant te komen maar de andere persoon (meisje) zakte tot haar middel door het ijs. Ze kon nog op eigen kracht naar een eilandje kruipen. Ze durfde niet meer naar de kant te gaan en werd met behulp van een brancard door 2 brandweermensen naar de kant gehaald. Hier werd ze door het ambulancepersoneel onderzocht en kon de brandweer de spullen weer inpakken en retour kazerne gaan.

Uitru 11 februari 2018, Hardenberg

Zaterdagnacht om 02:35 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een loods/grote schuur aan de Ommerweg in Rheezerveen. Al snel werd duidelijk dat het ging om een schuur met koeien, daarom werd er opgeschaald naar middelbrand. Eenmaal ter plaatse bleek er hooi in de brand te staan in een van de schuren. Met behulp van een shovel werd het hooi uit de schuur naar buiten gereden en afgeblust. Door snel ingrijpen kon overslag naar andere schuren worden voorkomen. Rond 05.00 uur waren alle voertuigen weer terug aan de kazerne.

 Foto 13-04-16 15 02 07

 

Uitruk 4 februari 2018, Hardenberg

Zondagmorgen werd Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval op de Rheezerweg. Hier was een personenauto op de zijkant in de sloot terecht gekomen. De brandweer heeft het voertuig gestabiliseerd en kon de bestuurder uit de auto via de achterzijde uit de auto helpen. Het ambulance personeel heeft de bestuurder vervolgens opgevangen.

Een dag ervoor op zaterdag moest de brandweer van Hardenberg eveneens uitrukken voor een ongeval, dit keer op de beruchte kruising "Boshoek" op de N34. Hier waren 2 personenauto's met elkaar in aanraking gekomen. Tijdens het aanrijden kwam naar het bericht dat de inzittenden inmiddels uit de auto's waren. Voor de brandweer restte een controle van de voertuigen op lekkage van vloeistoffen.

 DSC06640

Ongeval Rheezerweg

Foto US Media

Uitruk 3 februari 2018, Hardenberg

Zaterdagmorgen om 6:50 uur werd de brandweer van Hardenberg gealameerd voor een buitenbrand aan de Grote Beltenweg, al snel werd dit bericht herroepen en zou het gaan om een chalet brand op camping De Oldemeijer. Hierdoor werd ook de andere blusgroep gealameerd. Eenmaal ter plaatse bleek dat er 3 chalets in vlammen waren opgegaan en bleef er voor de brandweer niks anders over dan de omliggende chalets af te schermen. Rond 11.00 was de brandweer weer terug in de kazerne.  

Foto 13-04-16 15 00 54

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV