Uitruk 2 februari 2015, Balkbrug

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Langewijk / Het Rak Dedemsvaart

Maandag aan het eind van de middag werden Ommen (HV voertuig) en Balkbrug opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Langewijk  / Het Rak in Dedemsvaart. Bij aankomst bleek een aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een lijnbus. Hierbij is aanzienlijke schade ontstaan aan beide voertuigen. De bestuurder van de personenauto is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer Ommen kon vroegtijdig retour kazerne aangezien er geen personenen meer in de voertuigen aanwezig waren.

IMG 3927

 

Lees meer...

Uitruk 25 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw (schuur) Lemelerweg

Zondagmorgen 25 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Lemelerweg. Bij aankomst bleek een kliko in brand gestaan te hebben die tegen een houten schuur stond. Door snel ingrijpen van de bewoner was de brand al onder controle bij aankomst van de brandweer. De brandweer heeft de laatste resten uit de kliko afgeblust en de schuur die ook was aangestraald gekoeld. Na een half uur konden zowel de tankautospuit als tankwagen weer retour kazerne Ommen. De hoogwerker uit Hardenberg hoefde niet ingezet te worden en kon weer tijdig inrukken.

IMG 3906

 

Lees meer...

Uitruk 19 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Ongeval letsel Arrierveldsweg / Arrierflierweg Arrien

Maandagmiddag 19 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de kruising Arrierveldsweg / Arrierflierweg. Aangezien de politie en ambulance al ter plaatse waren konden zij de inschatting maken dat de brandweer zonder spoed ter plaatse hoefde te komen. Op de kruising had een ongeval plaatsgevonden tussen 2 personenauto's. De bestuurder van de Seat Ibiza kwam met de schrik vrij. De inzittenden (vrouw en kind) van de andere auto gingen voor onderzoek naar het ziekenhuis. Deze auto, een Renault Twingo hing schuin boven een sloot en moest door de brandweer via een boom vastgezet worden. De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen en nam plaats op de brancard.

DSC02600

 

Lees meer...

Uitruk 14 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Coevorderweg Stegeren

Woensdagochtend 14 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Coevorderweg. Bij aankomst was brandweerhulp niet nodig en bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval waarbij een auto tegen een boom tot stilstand was gekomen. De bestuurster werd ter plekke door het ambulancepersoneel onderzocht. Een hondje die ook in de auto aanwezig was kwam met de schrik vrij. De auto is door een berger afgevoerd. De brandweer kon weer vrij snel retour richting de kazerne.

IMG 3874

 

Lees meer...

Uitruk 11 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Lidl Schurinkstraat

Zondag 11 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor loshangende / weggewaaide dakplaten bij de supermarkt Lidl aan de Schurinkstraat. Bij aankomst bleek hier geen sprake van maar bleken de gaten in de zijkant van het pand toe te behoren aan onderhoudswerkzaamheden. De brandweer heeft alleen een controle uitgevoerd op het dak maar hoefde verder niet handelend op te treden.

IMG-20150111-WA0002

 

Lees meer...

Uitruk 10 januari 2015, Ommen

Zaterdag 10 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Bossteeg. Hier lag een boom over de weg. De brandweer heeft deze verwijderd.

IMG 3830

IMG 3835

IMG 3847

IMG 3865

IMG 3837

Uitruk 9 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Arrieresweg

Vrijdag 9 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding nabij de golfbaan in Arrien. Bij aankomst bleek een boom de weg te versperren. Een toevallig aanwezige bos onderhoudsploeg was al bezig om de boom te verwijderen. De brandweer heeft geassisteerd.

IMG-20150109-WA0004

 

Lees meer...

Uitruk 7 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Hessel Mulertstraat

Woensdagmiddag 7 januari 2015 werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een autobrand op de Hessel Mulertstraat. Bij aankomst bleek van brand geen sprake maar werd stoomvorming aangezien voor brand. De brandweer heeft alleen een nacontrole hoeven uitvoeren.

foto 1

Uitruk 5 januari, Ommen

Zondagnacht 5 januari 2015 om 02.40 uur werden Ommen en Hardenberg gealarmeerd voor een brand in een chalet op park Residence Belmonde. Bij aankomst bleek er felle binnenbrand te woedden in een chalet centraal gelegen op het park. Gezien de ligging en kans op uitbreiding werd er vrij snel opgeschaald naar middelbrand. De bewoner kon tijdig zijn woning verlaten. Een buurtbewoner van het park werd bij het incident onwel en moest ter plekke worden gereanimeerd door de politie. Met een ambulance is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Omstreeks 04.30 uur konden alle voertuigen weer retour kazerne. De chalet is zwaar beschadigd geraakt door de brand.

Later die ochtend omstreeks 08.10 uur werd Ommen nogmaals gealarmeerd, ditmaal voor een ongeval op de N48. Hier was een auto tegen een verkeersbord aangereden. Voor de brandweer waren er geen werkzaamheden weggelegd, wel zijn de inzittenden, een zwangere vrouw en haar dochtertje meegenomen voor onderzoek naar het ziekenhuis.

IMG 3641

Lees meer...

Uitruk 3 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N48 Ommen

Zaterdagmiddag 3 januari 2015 omstreeks 16.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48. Bij aankomst, net voorbij het viaduct Witharen lag een auto in de sloot. Gelukkig waren de 4 inzittenden al met de schrik vrijgekomen en bleek er voor de brandweer niets te doen. Berger Autax heeft het voertuig uit het water gehaald.

IMG 3534-1

Lees meer...

Uitruk 31 december, Ommen

Melding: Woningbrand (schuur) Hessenweg Dalfsen (middelbrand)

Oudejaarsavond 2014 werd Ommen gealarmeerd ter assistentie aan het korps van Dalfsen. Bij restaurant het Roode Hert stond aan de achterzijde van het pand een schuur in brand. Gelukkig kon door snel ingrijpen van de brandweer uitbreiding worden voorkomen. Wel heeft de schuur aanzienlijke schade opgelopen. De Ommer tankwagen hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden aangezien de brand snel onder controle was. Voor de rest bleef het rustig in Ommen zelf en hoefden de Ommer manschappen niet uit te rukken op deze Oud en Nieuw 2014/2015

IMG 3518

Lees meer...

Uitruk 30 december, Ommen

Dinsdagavond rond 19.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Strangeweg / Chevalleraustraat. Hier lag een spoor dieselolie. Met bezem, spuit en ontvetter werd de weg gereinigd over een afstand van circa 600 meter.

IMG 3416

Lees meer...

Uitruk 26 december, Ommen

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw Gasthuisstraat (middelbrand)

Op 2e kerstdag 2014 werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand in het centrum van Ommen. Al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de hoogwerker en een 2e tankautospuit werden opgeroepen. Bij aankomst bleken 2 garageboxen in brand te staan die grensden aan een computerwinkel. Door de snelle inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende panden waaronder de computerwinkel en een woonhuis. Uiteindelijk is de brand opgeschaald naar grote brand. Hierdoor is het korps van Lemelerveld ook opgeroepen. Uiteindelijk hoefden zij niet te worden ingezet. Later op de middag werd Ommen nogmaals opgeroepen, dit keer voor nabluswerkzaamheden.

IMG 3100

Lees meer...

Uitruk 23 december, Ommen

Melding: Prio 1 Stank Stationsweg (lekkage aardgas)

Dinsdagmiddag om 15.07 uur werd Ommen gealarmeerd voor een mogelijke gaslekkage aan de Stationsweg. Omstanders hadden een vreemde lucht waargenomen waarop de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst werd er met vlagen een vreemde lucht waargenomen. Nader onderzoek wees uit dat er geen sprake was van een gaslekkage maar dat de geurstof die aan het gas wordt toegevoegd voor de vreemde lucht had gezorgd. In de nabijheid van de Stationsweg ligt namelijk een gasontvangststation van de Gasunie. Nadat er voor de brandweer geen verdere taken waren weggelegd werd de zaak overgedragen aan de Gasunie en Enexis.

IMG 3056

Lees meer...

Uitruk 13 december, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Slagenweg

Zaterdagavond werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Slagenweg. Met bezem, spuit en ontvetter werd het spoor hydrauliekolie verwijderd welke afkomstig was van een tractor met tankwagen.

IMG 2982

Lees meer...

Uitruk 12 december, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer N48

Vrijdagmorgen omstreeks 05.30 uur werd Ommen opgeroepen voor een vrachtwagen brand op de N48 nabij de rotonde met de aansluiting op de N36. Bij aankomst was de brand al geblust door de chauffeur. Onder de cabine had een kleine brand gewoed die snel onder controle was. Voor de brandweer restte alleen een nacontrole. 

IMG 2972

Lees meer...

Uitruk 8 december, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Oude Hammerweg Vilsteren

Maandagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Oude Hammerweg in Vilsteren. Bij aankomst bleek een vrachtwagencombinatie met containers deels op de kant te liggen, de vrachtwagen lag ondersteboven. De chauffeur kon met hulp van het ambulancepersoneel uit de cabine worden gehaald en is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagencombinatie is door een kraan rechtop gezet. Voor de brandweer waren er gelukkig geen levensreddende handelingen te verrichten. Later op deze maandag werd Ommen nogmaals gealarmeerd, ditmaal voor een automatische brandmelding bij woonvorm de Veste aan de Patrijsstraat. Hier was een stuk papier op een kookplaat aangebrand wat ervoor zorgde dat er een rookmelder geactiveerd werd. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en de woning geventileerd.

IMG-20141208-WA0000

Lees meer...

Uitruk 3 december, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N48 hmp 97,0 (personenauto  / vrachtauto)

Om 17.38 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48. Bij aankomst bleek er een aanrijding te hebben plaatsgevonden op de rotonde met de aansluiting naar de N36. Hier hadden een tankwagen en een personenauto elkaar geraakt met redelijk veel materiele schade tot gevolg. Voor de brandweer bleven de werkzaamheden beperkt tot het opruimen van de brokstukken waarna berger Autax de personenauto kon afvoeren. Binnen een half uur was de rotonde weer vrijgegeven voor het verkeer.

IMG 2966

Lees meer...

Uitruk 27 november, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Hessenweg (schuur) - zeer grote brand -

Donderdag rond 17.00 uur werd Ommen gealarmeerd ter assistentie aan het korps Dalfsen voor een grote schuurbrand bij een pluimveebedrijf aan de Hessenweg. Bij aankomst was de brand uitslaand en werd er ingezet om uitbreiding te voorkomen en het woonhuis te behouden. Ommen werd gealarmeerd om uit te rukken met het grootwatertransport, een tankwagen en 2 tankautospuiten. Bij de brand zijn 2 schuren verloren gegaan. De overige schuren en het woonhuis konden gelukkig behouden blijven. Hoeveel kippen er bij de brand zijn omgekomen is onbekend. Tegen 01.30 uur waren de laatste voertuigen weer terug in Ommen. Tijdens de brand is er asbest vrijgekomen, daarom heeft er een ontsmetting plaatsgevonden van brandweerpersoneel en materieel.

Omdat het volledige korps van Ommen was gealarmeerd voor de brand in Dalfsen heeft een groep uit Hardenberg gezorgd voor herbezetting in Ommen.

169-8345 resize

Lees meer...

Uitruk 26 november, Ommen

Melding: Prio 2 Dier op hoogte Stationsweg (kat)

Dinsdagavond rond 20.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een kat op hoogte in een boom naast een woning aan de Stationsweg. Bij aankomst bleek er inderdaad een kat op grote hoogte (circa 20 meter) in een boom te zitten. Aangezien de kat al enkele dagen in de boom had gezeten wilden omwonenden graag de kat naar beneden halen, hiervoor werd de brandweer ingeschakeld. De hoogwerker van Hardenberg werd eveneens opgeroepen maar in het donker kon de kat helaas niet naar beneden worden gehaald. Op woensdag werd een nieuwe poging ondernomen om het beestje alsnog naar beneden te krijgen. Dit keer lukte het wel en de kat kon veilig naar beneden worden gehaald.

IMG 2909

Lees meer...

Uitruk 17 november, Ommen

Melding: Prio 2 Ongeval materieel brandstoflekkage Slagenweg

Maandagavond werd Ommen gealarmeerd voor een brandstoflekkage bij een vrachtwagen aan de Slagenweg. Bij aankomst bleek een gat in de dieseltank voor een flinke lekkage te zorgen. De brandweer heeft de lekkage verholpen door een spanband met rubberen afdichting om de tank heen te klemmen. De diesel die op de straat terecht is gekomen heeft de brandweer verwijderd. De politie heeft de zaak in onderzoek en probeert de oorzaak van de lekkage te achterhalen.

IMG 2844

Lees meer...

Uitruk 15 november, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Hammerweg

Zaterdagavond rond 19.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Hammerweg. Bij aankomst bleek een personenauto tegen een lantaarnpaal gereden te zijn. Voor de brandweer waren er gelukkig geen levensreddende handelingen weggelegd. De bestuurder van de personenauto is ter plekke door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Door de klap was de lantaarnpaal omver gereden en deze lag deels over de weg. De brandweer heeft deze opgeruimd zodat er geen gevaar was voor het overige verkeer.

DSC08284

Lees meer...

Uitruk 11 november, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Strangeweg

Dinsdagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Strangeweg. Hier bleek een aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een geparkeerde vrachtwagen met oplegger. De personenauto had aanzienlijke schade, de bestuurder van de personenauto raakte lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De brandweer hoefde daarnaast ook niet op te treden.

VKOEL Strangeweg 11 november 2014

Foto's M.v.Saltbommel

Uitruk 10 november, Ommen

Melding: Prio 2 Reinigen wegdek Chevalleraustraat

Maandagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Chevalleraustraat. Hier lag een oliespoor tot aan de Danteweg/Patrijsstraat. De brandweer heeft het oliespoor verwijderd.

01.30.2014 16.04.45

Uitruk 4 november, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water Jeroen Boschstraat

Dinsdagmiddag om 16.11 uur werd Ommen gealarmeerd voor een dier te water aan de Jeroen Boschstraat in de wijk Alteveer. Bij aankomst bleek een ogenschijnlijk verzwakte vogel hulp nodig te hebben. Toen de brandweer het water in ging om de vogel te pakken bleek deze nog volop te kunnen bewegen waarna de reddingsactie werd gestaakt.

IMG 3980

Uitruk 22 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Brand afval  / rommel Haatlandhaven GRIP 3 Kampen

Woensdagmorgen om 11.50 uur werd het grootwatertransport van Ommen gealarmeerd voor bijstand bij een zeer grote brand in Kampen. De brand die woedde in een grote berg met schroot zorgde veel rook. Om de brand te kunnen bestrijden zijn er veel korpsen ingezet. Gezien de effecten van de rookontwikkeling op de bevolking en omliggende bedrijven is er opgeschaald naar GRIP 3.

Voor meer informatie over de brand zie www.kampen.nl

IMG-20141022-WA0009

 

 

Uitruk 18 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Vilstersedijk, schuur (Middelbrand)

Zaterdagmiddag om 12.49 werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Vilstersedijk. Dit ter assistentie aan de reeds gealarmeerde korpsen Lemelerveld en Luttenberg. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar nabij gelegen panden maar de schade aan de schuur zelf is groot. Het nablussen heeft diverse uren in beslag genomen. Ommen is ingezet met de tankwagen. Tijdens het blussen van de brand moesten er slangen over de N348 worden gelegd om de waterwinning op te kunnen bouwen. Hierop werd het doorgaande verkeer stopgezet door de politie. Bij het stopzetten ontstond er een ongeval waarbij 3 voertuigen ernstig beschadigd zijn geraakt.  Dit doordat niet alle bestuurders tijdig in de gaten hadden dat de weg was afgesloten was voor het doorgaande verkeer. Het overige verkeer is via de parallelweg omgeleid.

IMG 1897

Lees meer...

Uitruk 17 oktober, Ommen

Melding: Prio 1, Woningbrand (schuur) Wethouder Petterweg (middelbrand)

Vrijdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Wethouder Petterweg. Al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst bleek een flinke hoeveelheid vlammen te komen uit een schuur zonder dak. Nader onderzoek wees uit dat het hier ging om een zelfgemaakte vuurton waarin hout werd vebrand binnenin de schuur. Het dak was al enige tijd van de schuur waardoor het voor automobilisten die op de N48 reden net leek alsof de schuur in de brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust waarna alle voertuigen weer retour kazerne konden.

IMG 1875

Lees meer...

Uitruk 1 september, Ommen

Melding: Prio 2 Nacontrole brand Sperwer

Maandag aan het eind van de middag werd Ommen gealarmeerd voor een nacontrole melding bij een woning aan de Sperwer. Hier had een vlam in de pan schade aangericht aan de afzuigkap. Gelukkig was de brand snel onder controle door de bewoners. Voor de brandweer restte een nacontrole met de warmtebeeldcamera. Uit deze controle bleek dat de brandweer geen verdere actief hoefde te ondernemen.

IMG 1461

Lees meer...

Uitruk 31 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Station Ommen

Zondagmiddag werd de brandweer van Ommen opgeroepen voor een brandgerucht bij het Station in Ommen. Na een korte controle bleek een kampvuurtje in het bos de oorzaak geweest te zijn van de rooklucht. Hierop kon de TS2240 weer vrij snel retour kazerne.

Kazerne logo 2

Uitruk 28 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Brand gezondheidszorg Dikkersstraat

Donderdagmiddag rond 16.40 uur werd Ommen gealarmeerd voor een brand in een seniorenflat aan de Dikkersstraat. Er zou een woning vol rook staan waarop de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst bleek dat er bij slijpwerkzaamheden rook was vrijgekomen. Hierdoor leek het alsof er daadwerkelijk brand was. Dit was niet het geval.

112

Uitruk 16 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Coevorderweg

Zaterdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Coevorderweg (voormalige N34). Bij aankomst bleek er een kop-staart aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen 2 personenauto's. Het ambulancepersoneel heeft de inzittende van de voorste auto gecontroleerd ivm nekklachten. De bestuurster kon onder begeleiding van het ambulancepersoneel zelfstandig uit de auto komen. De brandweer hoefde verder niet in actie te komen.

 IMG 1251

Lees meer...

Uitruk 10 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Gaslekkage Emslandweg (buiten)

Zondagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een gaslekkage bij een woning aan de Emslandweg. Bij aankomst bleek dat de bewoner bij het plaatsen van een paal in de tuin de gasleiding had geraakt. De brandweer heeft in afwachting van Enexis de plek beveiligd waarna het lek gedicht is.

foto 1 3

Lees meer...

Uitruk 9 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Violenstraat

Zaterdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding in de Violenstraat. Bij aankomst bleek een tak in een boom gescheurd te zijn waarna deze gevaarlijk over een voetpad kwam te hangen. De brandweer heeft de tak verwijderd waarna het gevaar was geweken.

 foto 1 1

Lees meer...

Uitruk 4 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Rookdetectie Zorgcombinatie Zwolle (Hoekstee Ommen)

Maandagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij verzorgingscentrum de Hoekstee. De TS2240 is hiervoor uitgerukt. Bij aankomst bleek dat "koken" de oorzaak was voor het afgaan van de melder. Voor de brandweer was er niets te doen.

Later die maandag om 18.51 uur werden Ommen en Bergentheim opgeroepen voor een buitenbrand bij Camping de Roos in Beerze. Hier zou een tent in brand staan. Vanuit Ommen en Bergentheim werd er aangereden. Onderweg kwam het bericht dat een bosschage rondom een tent in brand had gestaan. De brand was inmiddels onder controle en Ommen kon vroegtijdig retour kazerne. Bergentheim is doorgereden voor een nacontrole.

Foto: De Hoekstee

IMG 0869

Lees meer...

Uitruk 17 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Buitenbrand Hasselerweg

Donderdagavond 20.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hasselerweg. Bij een vakantiewoning was men aan het barbecueën waarbij de gasfles in brand was geraakt. Aangezien er meerdere chalets in de nabijheid stonden rukte Ommen uit met een tankautospuit en tankwagen. Bij aankomst van de brandweer was de situatie gelukkig al onder controle. De brandweer heeft de gasslang afgekoppeld waarna beide voertuigen weer retour kazerne konden.

IMG 0359 

Lees meer...

Uitruk 16 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Danteweg  / Varsenerdijk

Woensdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een oliespoor op de Markt / Danteweg  / Varsenerdijk. Een landbouwvoertuig had hier een spoor olie achtergelaten. Aan de brandweer de taak om het gladde wegdek te reinigen met ontvetter, bezem en spuit.

IMG 0350

Lees meer...

Uitruk 15 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Automatische brandmelding Carrousel Ommen

Dinsdagmorgen rond 09.35 uur werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij multifunctioneel centrum de Carrousel. Bij schoonmaakwerkzaamheden bleek de melder geactiveerd te zijn waarna de brandweer werd gealarmeerd. Voor de brandweer bleek er niks te doen. Maandagmorgen werd Ommen eveneens gealarmeerd voor een automatische melding, ditmaal bij de basisschool Hoogengraven. Bij werkzaamheden was de melder per abuis geactiveerd. Ook hier bleek er gelukkig niks aan de hand te zijn.

IMG 0304

Carrousel Ommen

Lees meer...

Uitruk 6 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Bergzicht Dalmsholterweg

Zondagmiddag rond 13.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding. Een tak was uitgescheurd en hing gevaarlijk boven een chalet. De brandweer heeft de tak verwijderd waarna het gevaar geweken was.

IMG 0176

Uitruk 4 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval luchtvaart crash Vilstersedijk

Vrijdagmiddag iets na 16.30 uur werden Ommen (hulpverleningsvoertuig en tankwagen), Hardenberg (tankwagen) en Lemelerveld opgeroepen voor een ongeval met een zweefvliegtuig aan de Vilstersedijk nabij Aero Club Salland. Bij het ongeval kwam het bewuste zweefvliegtuig niet op de landingsbaan terecht maar in een naastgelegen maisland. De piloot is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

DSC09227

Lees meer...

Uitruk 29 juni, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp N348, 82.5 (soort dier koe)

Zondag werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een koe te water op de Vecht. Bij aankomst bleek er geen koe meer in het water aanwezig te zijn waardoor de brandweer vrij snel retour kazerne kon. Zondagmiddag werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd, dit keer voor een automatische brandmelding bij de Veste aan de Patrijsstraat. Frituren bleek de oorzaak van de melding. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en kon daarna retour kazerne.

112

Uitruk 21 juni, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade De Haar Witharen

Zaterdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een loshangende tak op de Haar in Witharen. Een landbouwvoertuig was hier tegen een tak aan gereden en hierdoor was de tak beschadigd geraakt en los komen te hangen. Ook was de weg vervuild. Het wegdek werd gereinigd en de tak werd verwijderd middels de hoogwerker uit Hardenberg. Hierdoor werd verder gevaar van een mogelijk vallende tak voorkomen.

IMG 7979

Lees meer...

Uitruk 10 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Varsenerdijk

Dinsdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Varsenerdijk / Danteweg. Bij aankomst bleek er een ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij 3 personenauto's waren betrokken. Gelukkig hoefde de brandweer niet levensreddend in actie te komen. De materiele schade was daarentegen wel groot en de auto's moesten afgesleept worden door een berger.

foto  5

Lees meer...

Uitruk 9 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand / schuur (groot) Geerdinkserf Dalfsen (assistentie tankwagen)

Op tweede Pinksterdag werd Ommen gealarmeerd (tankwagen) voor een grote brand in een schuur aan het Geerdinkserf in Dalfsen. Bij aankomst bleek er brand te zijn in een schuur waarbij het vuur inmiddels was overgeslagen op de woning. De schade aan de schuur en woning zijn groot.

 

 

Uitruk 7 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Autobrand N36 hmp 36,8 Stegeren

Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een autobrand op de N36. Bij aankomst kwam er een flinke hoeveelheid rook uit een Renault Laguna. Deze raakte door de brand aanzienlijk beschadigd. De politie zorgde voor een veilige werkomgeving op de drukke 100 km weg. De auto is afgesleept.

IMG 7685

Lees meer...

Uitruk 6 juni, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Emslandweg / Wegdekreiniging Station Ommen

Vrijdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor dierenhulp. Bij een woning aan de Emslandweg zou een kat in de boom zitten. Deze werd helaas niet gevonden waardoor de brandweer onverichtte zaken retour kazerne kon. Later deze vrijdag aan het begin van de avond werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd. Dit keer voor een spoor dieselolie die op de Stationsweg lag. De brandweer heeft de weg gereinigid.

20140606 130604

Op de Emslandweg werd er geen kat aangetroffen.

Lees meer...

Uitruk 30 mei, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval N48, hmp 97,5

Vrijdagochtend rond de klok van 10 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval op de N48 nabij hmp 97,5. Bij aankomst bleek er een vrachtwagen gekanteld te zijn op de rotonde die aansluit op de N36. De bestuurder en inzittende van de vrachtwagen kwamen met de schrik vrij. Voor de brandweer waren er gelukkig geen levensreddende handelingen te verrichten. Voor de bergers werd het een langdurige klus om de vrachtwagen geladen met vlees weer rechtop te krijgen. Rond 14.00 was de combinatie weer rechtop getrokken.

DSC08019

Lees meer...

Uitruk 29 mei, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Nieuwe Dijk  / Deventerweg Giethmen

Donderdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de kruising Nieuwe Dijk  / Deventerweg. Bij aankomst bleek er zich een aanrijding te hebben voorgedaan tussen een motor en een personenauto. Door de aanrijding viel de motorrijder in een naastgelegen greppel en liep hierbij verwondingen op en moest zich door het ambulancepersoneel laten behandelen. De inzittenden van de personenauto kwamen met de schrik vrij. De VOA heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Voor de brandweer waren er geen werkzaamheden te verrichten.

IMG 7380-1

Lees meer...

Uitruk 28 mei, Ommen

Melding: Prio 2 Overijsselse Vecht Ommen

Woensdagmiddag werd de boot van Ommen gealarmeerd voor een inzet op de Vecht nabij de Hessel Mulertbrug. Door het hoge water waren enkele plezierboten ingesloten en konden de mensen op de boot de vaste wal niet meer bereiken aangezien er tussen de vlonder en de vaste wal een grote hoeveelheid water stond. Met behulp van de brandweerboot konden de mensen naar de wal worden gebracht.

bootommen

bootommen2

bootommen3

DSC07963

Ook was er vlonder gekapseisd. Op onderstaande foto is goed te zien dat de boten ingesloten waren door het water. De vlonders grenzen normaliter direct aan de vaste wal.

DSC07964

DSC07986

Naast het redden van pony's in een weiland met hoog water op dinsdagavond, klik voor artikel hier, kon de brandweer ook dienstbaar zijn op de Vecht.

DSC08003

Foto's Meternieuws en US Media

Uitruk 27 mei, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Het Laar Ommen

Dinsdagavond rond 22.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een melding van dierenhulp. Vanwege het snel opkomende water veroorzaakt door de hevige regenval van de laatste dagen waren zo'n 35 kleine pony's ingesloten door het hoge water in 2 verschillende weilanden. Met de hulp van de brandweer werden de pony's uit het water gehaald die inmiddels tot de buik toe in het water stonden. Een trekker met trailer bracht de pony's naar een droog gebied. Ook de landelijke media waaronder het NOS Journaal en RTL Nieuws pikten het nieuwsbericht op en vertoonden beelden van de redding van de pony's.

IMG 7203

Lees meer...

Uitruk 22 mei, Ommen

Melding: Prio 1 Brandgerucht Prinses Julianastraat

Donderdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een brandgerucht bij het Hervormd Centrum aan de Prinses Julianastraat. In eén van de vergaderzalen die op dat moment dienst deed als stemlokaal was een condensator van een tl-lamp kapot gegaan. Dit zorgde voor een rooklucht waarbij uit voorzorg de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer heeft een controle uitgevoerd maar hoefde verder niet handelend op te treden.

20140522 184730

Binnenin het pand werd een controle boven het plafond uitgevoerd maar van brand was geen sprake.

Uitruk 21 mei, Ommen

Melding: Prio 2 Dier op hoogte (kat) Violenstraat

Woensdagmiddag om 17.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een kat op het dak bij een woning in de Violenstraat. Met behulp van een hoogwerker kon het kleine beestje naar beneden worden gehaald en herenigd worden met zijn baasje.

IMG 6012

Lees meer...

Uitruk 19 mei, Ommen (2)

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer (motor) Hammerweg

Maandagavond werd Ommen gealarmeerd voor een motorbrand op de Hammerweg. Bij aankomst stond de motor al volledig in brand. De brand was snel onder controle. De brandweer heeft het verkeer ter plekke langzaam doorgeleid zodat er geen files ontstonden.

IMG 6838

Lees meer...

Uitruk 19 mei, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Herikstraat

Zondag op maandagnacht omstreeks 03.00 uur werd de brandweer van Ommen opgeroepen voor een woningbrand aan de Herikstraat in de wijk de Strangen. Bij een woning had op zolder een wasmachine in brand gestaan en deze heeft voor aanzienlijke schade gezorgd. Bij aankomst bleek de brand gedoofd te zijn en voor de brandweer restte er een nacontrole. Stichting Salvage is ter plekke geweest om de schade op te nemen.

IMG 6817

Lees meer...

Uitruk 29 april, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Provincialeweg 32,0 Dalmsholte

Brandweer, politie en ambulance spoedden zich dinsdagmiddag rond vier uur naar de provincialeweg N347 voor een verkeersongeval. Twee auto's waren met elkaar in botsing gekomen, waarvan er 1 op de kop terecht kwam. In dit voertuig zat nog een man, die niet aanspreekbaar zou zijn. De man werd snel bevrijdt door brandweerpersoneel uit Ommen waarna hij overgedragen werd aan de ambulancedienst. Er hoefde door de brandweer niet geknipt te worden bij het ongeval.

DSC07654

Lees meer...

Uitruk 27 april, Ommen

Melding: Prio 2 Berm/ ruigte Nieuwelandstraat

Zondagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een berm / ruigte brand aan de Nieuwelandstraat. Bij aankomst bleek dat er een kleine container met houtafval in brand stond. Met een hogedrukstraal was de brand snel geblust.

IMG 6324

 

Lees meer...

Uitruk 24 april, Ommen

Melding: Prio 2 Berm / Ruigte Arrierveldsweg Arrien

Donderdagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor een bermbrand aan de Arrierveldsweg. Bij aankomst bleken het de resten te zijn van een paasvuur. Deze werden afgeblust waarna Ommen kon doorrijden naar de volgende melding. Op de Markt was een automatische brandmelding afgegaan, deze was binnengekomen via een particuliere alarmcentrale. De brandweer is wel ter plaatse geweest maar hoefde niet in actie te komen. Voor de brandweer was er niets te doen.

20140424 111303

Lees meer...

Uitruk 17 april, Ommen

Melding: Prio 2 Berm / Ruigte Varsenerdijk

Donderdagavond werd Ommen omstreeks 19.15 uur gealarmeerd voor een bermbrand aan de Varsenerdijk. Bij aankomst bleek nabij een volkstuinencomplex een berm met daarin wat houtafval in brand te staan. Met een hogedrukstraal was de brand snel geblust.

IMG 6036

Lees meer...

Uitruk 7 april, Ommen

Melding: Prio 1 Brand industrie  / agrarisch Gasunie Vilsteren

Maandagavond rond 19.00 uur werden Ommen, Dalfsen, Lemelerveld en Zwolle (hoogwerker) opgeroepen voor een brand bij de Gasunie in Vilsteren. Bij aankomst bleek dat bij onderhoud aan een gaswasser een chemische reactie was ontstaan in de restproducten van deze wasser. De brandweer heeft hierop een koeling uitgevoerd. Bij een incident op het gasunie terrein is het gebruikelijk dat er groot wordt opgeschaald. De voertuigen uit Ommen waren rond 22.15 uur weer terug in de kazerne.

IMG 9096

Uitruk 30 maart, Ommen

Melding: Prio 2 Buitenbrand Eerderveldsweg

Zondagmiddag omstreeks 17.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Eerderveldsweg. Hier had een fietser een beginnende bermbrand ontdekt en kon deze zelfstandig uit krijgen. Voor de zekerheid werd de brandweer gebeld om te voorkomen dat het vuur ondergronds verder zou gaan. Het betrof hier een oppervlate van circa 30 M2. Met behulp van water en schuim werd de berm goed natgemaakt zodat de de brand definitief geblust was. Gelukkig was de brand in een vroegtijdig stadium ontdekt zodat uitbreiding in het nabij gelegen bos werd voorkomen.

IMG 5804 

Lees meer...

Uitruk 29 maart, Ommen

Melding: Prio 1, Woningbrand Dijkweg Lemelerveld (schoorsteen, rietgedekt)

Vrijdagnacht rond 00.20 uur werd Ommen gealarmeerd voor assistentie bij een grote brand in een woonboerderij in het buitengebied van Lemelerveld. Bij aankomst van de eerste voertuigen (Lemelerveld en Heino) was brand al in een ver gevorderd stadium. Ook werd Zwolle gealarmeerd om te assisteren met de hoogwerker. Van de woning bleef helaas niets over. De verbrande resten zijn uit elkaar getrokken met een kraan om bij de vuurhaard te kunnen komen.

Uitruk 3 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Oude Vismarkt Zwolle (grote brand) WTS 1000

Maandagmorgen omstreeks 06.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor assistentie met het grootwatertransport (WTS) bij een grote brand in de binnenstad van Zwolle. In een shoarmazaak / pizzeria was brand uitgebroken en gezien de ligging van de panden in het centrum en de hoeveelheid vuur werd er vrij snel opgeschaald naar zeer grote brand. Uiteindelijk was de brand snel onder controle door de Zwolse brandweer. Ommen hoefde niet ingezet te worden met de WTS. Wel liep het pand zeer zware schade op en moeten bewoners van bovengelegen appartementen de komende dagen elders onderdak zoeken. Later op de maandag werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij het Laarhuus aan de Stationsweg. De TS 2240 heeft deze melding afgehandeld.

164-7354

Lees meer...

Uitruk 17 februari, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder de Esrand Ommen

Maandagavond werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij woonvorm de Esrand. Bij controle bleek een technische storing de oorzaak van de melding. Voor de brandweer was er niets te doen.

IMG 5389

Uitruk 31 januari, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Arrierveldsweg Arrien

Vrijdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Arrierveldsweg in Arrien. Bestuurders die op de N36 reden zagen thv de Arrierveldsweg een vuur branden en hebben hierop de melding doorgegeven. Na controle bleek dit een vuurkorf te zijn. Voor de brandweer was er dus niets te doen.

IMG 9092

Uitruk 19 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder de Veste Patrijsstraat

Zondagmiddag om 14.36 uur werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij zorgcentrum de Nijenhaghen. Bij aankomst bleek aangebrande toast de oorzaak van de melding. Voor de brandweer restte er verder geen werkzaamheden.

IMG 5092

Lees meer...

Uitruk 11 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Bosbrand Het Laar Ommen

Zaterdagmiddag werd brandweerpost Ommen gealarmeerd voor een bosbrand bij het Laar in Ommen. Twee tankautospuiten en de tankwagen rukten uit. Ter plaatse bleek dat een kampvuur van de scouting was aangezien voor een bosbrand. Voor de brandweer was er dus niets te doen.

DSC05491

Lees meer...

Uitruk 1 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Berm / ruigte / bosschage Sperwer

Nieuwjaarsdag werd Ommen omstreeks 16.30 uur gealarmeerd voor een berm / bosschage brand aan de Sperwer. Tijdens het aanrijden kwam het bericht dat de bewoners zelf de brand al hadden geblust en dat de brandweer door kon rijden met prio 2. Hier bleek een klein gedeelte van een coniferenhaag in brand te hebben gestaan. Ook een deel van een dakrand van een schuurtje had schade opgelopen. Voor de brandweer restte alleen een nacontrole. Het vuur was uit en hierop kon de TS2240 weer snel retour kazerne.

20140101 163719

 

Uitruk 31 december, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand (keet) Liezenstraat Beerzerveld

Oudejaarsavond om 18.45 uur werden Ommen en Hardenberg (hoogwerker) opgeroepen voor een brand in een keet aan de Liezenstraat in Beerzerveld. Bij aankomst stond de keet al volledig in brand. De brand was snel onder controle, wel kon er nog een gasfles uit de keet worden gehaald. De hoogwerker hoefde niet ingezet te worden. In de oudejaarsnacht is Ommen nog 2x gealarmeerd. De eerste melding van het nieuwe jaar kwam rond 00.30 uur binnen en dit was voor een bermbrand aan de Blikman Kikkertweg in Lemele. Uiteindelijk bleek op de Statumweg een rietkraag in brand te hebben gestaan, deze was inmiddels gedoofd, voor de brandweer restte alleen een nacontrole. Om 02.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een autobrand in Dalmsholte. Uiteindelijk bleek dit in Lemele te zijn maar deze brand was bij aankomst al gedoofd. Ook hier restte alleen een nacontrole.

IMG 5052

Lees meer...

Uitruk 24 december, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Hessenweg West (middelbrand)

Kerstavond werden Ommen en Hardenberg omstreeks 20.25 uur gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand. Het bleek te gaan om een leegstaande woning aan Akkersteeg. De brand was binnen een uur onder controle. Het nablussen heeft geruime tijd in beslag genomen.

IMG 5002

Lees meer...

Uitruk 20 december, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Grote Overstraat Deventer GWV pel. 1


Vrijdagochtend om 06.40 uur is Ommen opgeroepen om assistentie te verlenen bij een zeer grote brand in de binnenstad van Deventer. Ommen is uitgerukt als onderdeel van het peloton grootschalige watervoorziening. Ommen is wel ter plaatse geweest maar hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden. Rond 10.00 uur was Ommen weer terug in de kazerne.

Uitruk 7 december, Ommen

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Junnerweg Beerzerweg Ommen

Zaterdagmiddag rukte de brandweer van Ommen uit voor een autobrand op de Beerzerweg in Ommen. De bestuurder van een Volkswagen Transporter merkte tijdens het rijden brand op onder het dashboard van zijn voertuig. De bus werd snel aan de kant gezet in afwachting van de Ommer brandweer. Het voertuig is nagenoeg uitgebrand. Een berger heeft de uitgebrande Transporter weggesleept.

DSC04603

Lees meer...

Uitruk 5 december, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Hasselerweg 

Op deze dag van het Sinterklaasfeest moest de brandweer Ommen-Hardenberg enkele keren uitrukken voor meldingen van stormschade. In Ommen werd de brandweer 4x gealarmeerd voor een stormschade melding. Op de Hasselerweg werd een boom verwijderd. Op de Provincialeweg in Dalmsholte zou ook een boom/tak op de weg liggen. Deze werd verwijderd door een medewerker van de provincie. Ook op de Hellendoornseweg lag een tak, ook hier bood de provincie een helpende hand. Daarna kon de brandweer doorrijden naar een melding waarbij er een boom op een auto terecht was gekomen op de parkeerplaats van de Jan Houtmanstraat. De brandweer heeft hier de boom verwijderd. 

IMG 4671

Lees meer...

Uitruk 25 november, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Polderweg Beerzerveld

Zondagnacht omstreeks 01.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Polderweg te Beerzerveld. Ook Bergentheim en Hardenberg waren gealarmeerd. Tijdens het aanrijden werd al vrij snel duidelijk dat het om een uitslaande woningbrand ging en dat gezien de ligging inmiddels ook korpsen uit de regio Twente waren gealarmeerd waaronder Den-Ham en Vroomshoop. De woning kan als verloren worden beschouwd en brandde nagenoeg geheel uit. Maandagmorgen omstreeks 11.15 uur moest Ommen nogmaals terugkeren naar het adres, ditmaal voor nabluswerkzaamheden. Zondagavond moest Ommen ook al uitrukken, dit was voor een automatische brandmelding bij de sociale werkvoorziening Larcom, dit bleek een technische storing.

IMG 4258

Lees meer...

Uitruk 22 november, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Hoevenweg (middelbrand) Dalfsen

Vrijdagochtend om 06.22 uur werd Ommen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Hoevenweg in Dalfsen. De woning is volledig uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd. Korpsen uit Dalfsen, Nieuwleusen, Zwolle en Heino waren eveneens gealarmeerd. Ommen heeft assistentie geboden met de tankwagen.

woonboerderij brandt af in Dalfsen

Foto: H. Meter

Uitruk 21 oktober, Ommen

Melding: Prio 2 Gasontsnapping Kerkweg Lemele

Maandagmorgen om 11.42 uur werd Ommen gealarmeerd voor een melding waarbij er gas zou ontsnappen bij een woning aan de Kerkweg in Lemele. Hierop rukte de TS2241 uit naar het opgegeven adres. Enexis was inmiddels ook ter plaatse en de brandweer heeft alleen een controle ter plaatse uitgevoerd en hoefde verder niet handelend op te treden.

IMG 3570

Lees meer...

Uitruk 6 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand de Maat (schoorsteen)

Zondagmiddag om 16.50 uur werden Ommen en Hardenberg opgeroepen voor eeen schoorsteenbrand bij een woning aan de Maat. Bij aankomst was het vuur bovenin de schoorsteen goed zichtbaar. De schoorsteenbrand was gelukkig snel onder controle waarna deze nog geveegd is met behulp van de hoogwerker.

IMG 3236

Lees meer...

Uitruk 2 oktober, Ommen

Melding: Prio 2 Aflossing brand Genemuiden

Dinsdagnacht omtreeks 00.45 uur werden 2 chauffeurs vanuit Ommen opgeroepen om het grootwatertransport die gestationeerd stond bij een grote brand (riethandel) in Genemuiden af te lossen. En omstreeks 06.00 uur werden deze chauffeurs ook weer afgelost door 2 chauffeurs uit Ommen. De brand die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrak bij een riethandel in Genemuiden zorgde voor veel schade, een loods vol riet is uitgebrand evenals 2 vrachtwagens. Het nablussen heeft lange tijd in beslag genomen.

Detail foto 006

Uitruk 1 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N348 pkp Deventerweg

Dinsdagmiddag om 15.04 uur werd Ommen opgeroepen voor een ongeval met letsel nabij de parkeerplaats op de Deventerweg, hmp 81,0. Hier bleek een aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een brommobiel. Tijdens het oversteken is de brommobiel in de flank geraakt en deze raakte hierbij zwaar beschadigd. De bestuurder van de personenauto kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de brommobiel is met onbekend letstel afgevoerd naar het ziekenhuis. De N348 tussen Ommen en Lemelerveld is gedurende langere tijd afgesloten geweest voor al het verkeer. De politie heeft technisch onderzoek uitgevoerd en berger Autax heeft de brokstukken die over een groot deel van de weg verspreid lagen opgeruimd.

DSC02144

 

Lees meer...

Uitruk 11 september, Ommen

Melding: Prio 2 Dier in put/kelder Ommerkanaal West, soort dier paard

Woensdagavond om 20.09 uur werd Ommen opgeroepen om te assisteren bij een boerderij aan het Ommerkanaal West. Hier was een paard door de stalvloer heen gezakt. Gezien de situatie in de stal werd het lastig om de veetakel te gebruiken, daarom werd een trap gemaakt van hooibalen waardoor het paard via een naastgelegen stalbox langzaam omhoog kon lopen. Met behulp van mankracht kon het paard na 2 uur bevrijd worden uit haar benarde positie.

IMG 3053

Lees meer...

Uitruk 10 september, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Hammerweg

Dinsdagavond rond 18.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een vervuild wegdek op de Hammerweg. Hier lag een spoor dieselolie, deze is verwijderd door de brandweer. Dit was de 2e melding voor Ommen, eerder deze dag omstreeks 05.00 uur 's ochtends gingen de pagers voor een automatische brandmelding bij St. de Imminkhoeve, de TS2240 heeft deze melding afgehandeld.

IMG 3049

Uitruk 9 september, Ommen

Melding: Bosbrand Kerkweg Lemele, prio 1

Maandag rond de middag werden Ommen en Lemelerveld opgeroepen voor een bosbrand aan de Kerkweg in Lemele. Vanuit Ommen vertrokken 2 tankautospuiten en de tankwagen. De melding was gedaan vanuit een vliegtuig die over het gebied heen was gevlogen. Deze had een vermoedelijke rookpluim waargenomen. Na een lange zoektocht op zowel de Archemerberg als de Lemelerberg kon er niets gevonden worden. Hierna konden alle voertuigen weer retour kazerne. 

IMG 3031

 

Lees meer...

Uitruk 5 september, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Lemelerweg

Donderdagmiddag om 16.55 uur werd Ommen opgeroepen voor een autobrand op de Lemelerweg. Bij aankomst stond de auto al voor een groot gedeelte in brand. De brand kon snel worden geblust maar van de auto bleef helaas weinig over, deze is afgesleept door een berger.

DSC01065

Lees meer...

Uitruk 30 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Inmelden C2000 Haven Oost (vrachtwagen)

Vrijdagavond werd Ommen opgeroepen voor een lekkende vrachtwagen (container) op de Haven Oost. Al vrij snel werd duidelijk dat het gelukkig niet om een gevaarlijke stof ging maar om vocht afkomstig van uien die in een containerbak waren geladen. Om te voorkomen dat het "uiensap" in het riool zou komen werd met zand de vloeistof ingedamd. Voor de brandweer restte er verder geen werkzaamheden en werd het incident overgedragen aan de gemeente.

IMG 2655

Lees meer...

Uitruk 11 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Voorbrug China Tuin (X)

Zondagmiddag werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd, ditmaal voor een autobrand nabij Chinees Restaurant "China Tuin". Hier was een Volkswagen Jetta stil komen te staan en begon het motorcompartiment te branden. Tijdens het aanrijden werd al duidelijk dat de brand al nagenoeg gedoofd was. Voor de brandweer restte alleen een nacontrole, een straal water vanuit de hogedrukslang was voldoende om de brand definitief te blussen. De auto is afgesleept. Op de drukke Vechtbrug trok het geheel heel wat bekijks van toeristen.

IMG 2226-1

Lees meer...

Uitruk 11 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder St. de Imminkhoeve Lemelerweg Lemele

Zondagmiddag om 12.24 uur werden Ommen en Lemelerveld gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij St. de Imminkhoeve. Hierop rukte vanuit Ommen de TS 2240 uit met prio 1. Al vrij snel kon de spoed eraf. Ommen is nog wel ter plaatse geweest om een nacontrole uit te voeren. Douchen bleek de oorzaak van het afgaan van de melder.

IMG 2208

Uitruk 5 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Berm/ruigte/bosschage Oude Hammerweg Vilsteren

Maandagmiddag rond twee uur rukte de brandweer van Ommen uit voor een buitenbrandje aan de Oude Hammerweg in Vilsteren. Een stuk berm van ongeveer 5 meter lang stond in brand en de mensen ter plaatse waren reeds begonnen met het blussen van de brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand al zo goed als onder controle zodat men alleen nog maar hoefde na te blussen.

IMG 7306

Uitruk 23 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Dommelerdijk (rietgedekt pand) Dalfsen

Om 11.54 uur werd Ommen opgeroepen voor assistentie aan de korpsen Dalfsen en Nieuwleusen voor een brand in een boerderij met rieten kap aan de Dommelerdijk in Dalfsen. Hierop rukte de tankwagen uit. Bij aankomst was de brand al uitslaand en werd er geprobeerd om een 2e boerderij (eveneens met rieten kap) die ernaast stond te behouden. Gezien de omvang van de brand en kans op uitbreiding werd ook het grootwatertransport opgeroepen om 12.10 uur. Om 12.15 uur werd een tankautospuit vanuit Ommen opgeroepen om een boerderij in de buurt preventief nat te houden ivm vliegvuur. De brand die inmiddels ook was overgeslagen op de 2e boerderij zorgde voor flinke rookontwikkeling. De Dommelerdijk werd afgesloten voor al het verkeer. De brand heeft beide boerderijen verwoest. Het nablussen zal nog vele uren in beslag nemen. Gezien de hitte werd vanaf 14.00 uur de aflossing georganiseerd waardoor de ingezette tankautospuiten afgelost werden door posten uit de Krim, Vollenhove, Luttenberg, Wesepe. De nabluswerkzaamheden zullen uren in beslag nemen. Het grootwatertransport en de tankwagen van Ommen waren omstreeks 19.00 uur weer terug in de kazerne.

IMG 1730

Lees meer...

Uitruk 22 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Venneweg Dalfsen

Maandagavond rond 18.10 uur werden Ommen, Lemelerveld en Dalfsen opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Venneweg in Dalfsen. Hierop rukte de HV namens Ommen uit maar kon halverwege weer retour kazerne omdat Lemelerveld en Dalfsen al ter plaatse waren en de bestuurder al uit de auto was gehaald door de brandweer. De man raakte lichtgewond en kon met hulp van de brandweer zelf uit zijn auto komen die op de zijkant in een droge sloot lag. Hij is onderzocht door het ambulance-personeel.

IMG 1694

Lees meer...

Uitruk 19 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder St. Imminkhoeve Lemelerweg

Vrijdagmiddag rond 15.30 uur werden Ommen en Lemelerveld opgeroepen voor een automatische brandmelding bij St. Imminkhoeve boerderij aan de Lemelerweg.

Al vrij snel werd duidelijk dat er voor de brandweer niets te doen was.

Brandweer ommen-hdb 6

Uitruk 17 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Meenteweg Dalfsen

Woensdagochtend om 04.40 uur werd Ommen opgeroepen voor assistentie (tankwagen) aan de korpsen Nieuwleusen en Dalfsen. Aan de Meenteweg woedde een uitslaande brand op een bovenverdieping van een woning. De brand was snel onder controle maar heeft grote schade aangericht. Naast de tankwagen werd ook de hoogwerker uit Zwolle opgeroepen. Zowel de tankwagen als de hoogwerker hoefden uiteindelijk niet ingezet te worden.

Voor Ommen was dit de 3e uitruk deze week, eerder waren er 2 automatische meldingen bij een woonvorm van begeleid wonen aan de Gerard Doustraat en bij de Veste aan de Patrijsstraat. Beide keren bleek het loos alarm.

IMG 0393

Lees meer...

Uitruk 9 juli, Ommen

Melding: Prio 2, Dierenhulp Slagenweg

Dinsdagochtend werd Ommen opgeroepen voor dierenhulp aan de Slagenweg. Bij aankomst bleek een pony in een sloot te staan die er niet meer op eigen kracht uit kon komen. Met behulp van brandweer mankracht kon het dier weer op het droge worden geholpen.

brandweer

 

Uitruk 4 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Dalmsholterweg

Donderdagmiddag om 17.09 uur werden Ommen en Lemelerveld opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Dalmsholterweg. Hier was een personenauto tijdens het inhalen met een trekker in botsing gekomen. De 2 inzittenden van de personenauto kwamen met de auto op de zijkant terecht en werden ter plekke door het ambulance-personeel onderzocht. Voor de brandweer restte beveiliging van het ongeval en reinigen van het wegdek nadat de auto weer rechtop gezet was. Ommen kon vroegtijdig weer inrukken.

DSC09347

Foto: US-Media

Uitruk 2 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Deventerweg N348 76,7 Dalmsholte (bestelbus)


Dinsdagochtend om 04.53 uur werd Ommen opgeroepen voor een brand in een bestelbus (bestelauto). Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat de collega's uit Lemelerveld bijna ter plaatse waren en zij hebben alleen een nacontrole hoeven uitvoeren omdat de brand al onder controle was. Ommen is niet ingezet.

Om 09.26 werden Ommen en Lemelerveld voor de 2e keer opgeroepen, dit keer voor een automatische brandmelding bij de St. de Imminkhoeve aan de Lemelerweg. 

112

Uitruk 30 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder de Veste Patrijsstraat

Zondagmiddag omstreeks 13.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij woonvorm de Veste aan de Patrijsstraat. Bakken en braden was de oorzaak van de melding. Omdat er een aanzienlijke hoeveelheid rook in de woning hing werd deze verwijderd met een overdrukventilator.

IMG 1525

 

Lees meer...

Uitruk 25 juni, Ommen

Melding: Prio 1 OMS brandmelding St. Imminkhoeve Lemele

Dinsdagochtend rond 10.25 uur werd Ommen opgeroepen voor een automatische brandmelding bij de St. Imminkhoeve aan de Lemelerweg. Ook de collega's uit Lemelerveld waren hiervoor opgeroepen. Al vrij snel werd duidelijk dat het loos alarm was.

Uitruk 18 juni, Ommen

Melding: Dierenhulp N48, 94,8, (soort dier paard), Ommen

Dinsdagavond om 18.05 uur werd de Ommer brandweer gealarmeerd voor dierenhulp. Op de N48 bleek een auto geschaard te zijn waarbij een paardentrailer scheef achter de auto kwam te staan. In de trailer stonden 2 paarden. De brandweer werd opgeroepen om hulp te bieden om de paarden te bevrijden. Bij aankomst van de brandweer waren de paarden inmiddels veilig uit de trailer gehaald door de eigenaar. Voor de brandweer restte de taak om de plek van het ongeval te beveiligen. Dit was voor de post Ommen de tweede melding deze dinsdag. Eerder op de dag om 05.08 uur kwam er een automatische brandmelding binnen via een particuliere alarmcentrale. Er was een melder afgegaan bij de Boslust school in de Wolfskuil. Dit bleek loos alarm.

IMG-20130619-WA0000

Foto: H. Meter

 

Uitruk 12 juni, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Esrand Wilgenstraat

Woensdag werd Ommen gealarmeerd voor een brandgerucht bij woonvorm de Esrand aan de Wilgenstraat. Bewoners hadden een rooklucht waargenomen en de brandweer is ter plaatse gekomen om e.e.a. te controleren. Uiteindelijk werd er niets gevonden waardoor de TS2240 weer kon inrukken.

Uitruk 8 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Brand Industrie/agrarisch Eckerstraat Kampen (Zeer grote brand)

Omstreeks 14:15 uur werd de blusgroep Ommen gealarmeerd voor bijstand in verband met een zeer grote brand in Kampen. De brandweer van Ommen rukte uit met de HA 2285 en de TS 2241. Er woedde een zeer grote brand bij een palletbedrijf aan de Eckertstraat in Kampen. De enorme vuurzee ging gepaard met veel rookontwikkeling. De N50 die langs het industrieterrein loopt werd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer, mede omdat de rook pal over de weg trok. Vanuit het korps Ommen-Hardenberg werd ook blusgroep De Krim in het begin van de avond opgeroepen voor aflossing. In de hele regio werden er nog tot laat in de avond blusgroepen gealarmeerd voor aflossing. Totaal is de brandweer ongeveer 24 uur aan het blussen geweest.

kampen

Lees meer...

Uitruk 5 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Muldersstraat (landbouwvoertuig) Oudleusen

Woensdagochtend om 11.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij de Historische Kring in Ommen. Hiervoor werd de TS2240 opgeroepen. Om 11.35 uur werd Ommen wederom gealarmeerd, ditmaal om bijstand te verlenen met de tankwagen bij een brand in een woning aan de Muldersstraat in Oudleusen, 5 minuten later werd Ommen opnieuw bijgealarmeerd om extra assistentie te verlenen met het grootwatertransport. In plaats van een woning bleek een grote landbouwschuur in brand te staan in Oudleusen. Er werd opgeschaald naar grote brand en de korpsen uit Nieuwleusen, Dalfsen, Zwolle (hoogwerker) en Ommen (tankwagen en grootwatertransport) zijn ingezet voor de bestrijding van de brand. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar naastgelegen schuren en de woning. Het nablussen zal nog enkele uren in beslagen nemen (17.30 uur) omdat een hoeveelheid hooi uit de schuur gehaald moet worden met een kraan en dit zal worden afgeblust in een weiland.

DSC09977

Lees meer...

Uitruk 23 mei, Ommen

Melding: Prio 1 Brand Industrie / agrarisch Sterkensweg Punthorst

Donderdagavond rond 19.30 uur werd de tankwagen van Ommen opgeroepen ter assistentie aan de korpsen Nieuwleusen en Staphorst voor een schuurbrand in Punthorst. Onderweg werd duidelijk dat het hier ging om een brand in een schuur waar hooibalen lagen opgeslagen. De brandweer had het vuur snel onder controle en de hooibalen werden naar buiten gereden met een shovel om verder gevaar te voorkomen. De tankwagen is wel ter plaatse geweest maar hoefde niet ingezet te worden.

161-0058 resize

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV