Uitruk 16 mei, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Gravendijk Vilsteren

Woensdagnacht 02.24 uur werd Ommen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Gravendijk in Vilsteren. Bij aankomst bleek de brand die woedde in de keuken inmiddels onder controle. Een vaatwasser had hier in brand gestaan. Eén bewoner is onderzocht door het ambulancepersoneel ivm inhaleren van rook. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en geventileerd met een overdrukventilator.

IMG 0872

Lees meer...

Uitruk 13 mei, Ommen

Melding: Prio 2 Wegdek reinigen Haarsweg

Maandagochtend werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Haarsweg. Hier lag een oliespoor. Deze is verwijderd met bezem, ontvetter en water. Naast deze melding werd Ommen eveneens rond het middaguur opgeroepen voor een automatische brandmelding bij de sociale werkvoorziening Larcom. De TS2240 heeft deze melding afgehandeld.

2013-05-13 11.09.14

Lees meer...

Uitruk 7 mei, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Lemelerweg Lemele

Dinsdagmiddag rond 16.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Lemelerweg. Hier lag een spoor hydrauliek-olie welke is verwijderd door de bemanning van de TS2240. Na een uur was de weg weer schoon.

Uitruk 4 mei, Ommen

Melding: Prio 2 Brand berm/ruigte/bosschage Putter

Zaterdagnacht omstreeks 01.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een bermbrand aan de Putter. Hier bleek een conifeer in brand te staan. De TS2240 heeft deze melding afgehandeld.

 

Uitruk 1 mei, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder het Laarhuus Stationsweg

Woensdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij het Laarhuus aan de Stationsweg. De TS2240 heeft deze melding afgehandeld. Koninginnedagavond werd Ommen eveneens opgeroepen voor een automatische brandmelding, ditmaal in het DOEK pand aan de Schurinkstraat. Dit bleek loos alarm.

Uitruk 30 april, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Hasselerweg Ommen

Op Koninginnedag werd Ommen om 15.02 uur gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Hasselerweg. Bij aankomst bleek er een eenzijdig ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij een personenauto uit de bocht was geraakt en frontaal tegen een boom tot stilstand was gekomen. De 3 inzittenden waren allen uit het voertuig maar moesten ter plekke worden behandeld voordat zij met de ambulance richting het ziekenhuis werden vervoerd. De brandweer heeft geassisteerd met het verzorgen van de gewonden. De schade aan het voertuig is groot en de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

<IMG 0572

Lees meer...

Uitruk 29 april, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand (middelbrand) Bosweg Dalfsen.

Maandagochtend rond 10.00 uur werd Ommen gealarmeerd om bijstand te verlenen met de tankwagen aan het korps Dalfsen. Aan de Bosweg zou een woningbrand woedden. Bij aankomst bleek het gelukkig mee te vallen, een doos met papier had vlam gevat in de woning. De buren had het vuur gedoofd. De tankwagen hoefde niet ingezet te worden.

IMG 0571

 

Uitruk 27 april, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder de Veste Patrijssstraat

Zaterdagochtend werd Ommen opgeroepen voor een automatische brandmelding bij de Veste aan de Patrijsstraat. De brandweer is wel ter plaatse geweest maar hoefde niet in actie te komen, oorzaak "bakken en braden". Hierna kon de TS2240 weer retour kazerne.

Uitruk 20 april, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder Larcom Vermeerstraat

Zaterdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij sociale werkvoorziening Larcom in Ommen. De TS2240 heeft deze melding afgehandeld.

Uitruk 18 april, Ommen

Melding: Prio 1 Berm / ruigte / bosschage Coevorderweg Stegeren

Donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur werd Ommen opgeroepen voor een bermbrand aan de Coevorderweg in Arrien. Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar middelbrand en werd ook de tweede tankautospuit + tankwagen gealarmeerd. In het bosgebied nabij camping de Kleine Wolf woedde een brand ter grootte van ongeveer 25 bij 25 meter. De brand was snel onder controle waarna alle voertuigen weer retour kazerne konden.

DSC01194

Lees meer...

Uitruk 8 april, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel N36 L Twentseweg Beerze

Maandagmiddag om drie uur werden de posten Ommen en Bergentheim gealarmeerd voor een ongeval op de N36 in Beerze. Volgens de melding zou er een auto over de kop zijn geslagen op de Beerzerweg en zou daarbij nog 1 persoon in het voertuig zitten. Bergentheim was als eerste ter plaatse en meldde dat het voertuig op 4 wielen stond en dat er inderdaad nog een persoon in het voertuig zat. De automobilist zat niet bekneld dus konden de manschappen van de 2334 de man er vrij gemakkelijk uit krijgen. De overige voertuigen die aanrijdend waren kregen dan ook het bericht dat zij weer terug konden keren naar de kazerne, hun inzet was niet nodig.

DSC00544

Lees meer...

Uitruk 4 april, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel N36 Stegeren

Donderdagmiddag om 16:55 uur werd er een ongeval letsel gemeld op de N36 bij Stegeren. De brandweer van Ommen rukte uit om hulp te bieden. Ter plaatse trof met een personenauto aan tegen het talud van een viaduct. In het voertuig zat nog een bestuurder welke door brandweer- en ambulance personeel uit het voertuig is gehaald. Het voertuig was, vermoedelijk door een onwelwording, van de weg geraakt en heeft daarbij nog twee andere auto's geraakt. Deze raakten lichtbeschadigd. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis.

DSC08698

Lees meer...

Uitruk 2 april, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Hardenbergerweg

Dinsdagmiddag werd Ommen opgeroepen voor een autobrand op de Hardenbergerweg. Bij aankomst bleek een Porsche uit 1988 in brand te staan. Met name onder het motorcompartiment kwam een flinke hoeveelheid rook. Met behulp van schuim was de brand snel onder controle.

IMG 1983

Lees meer...

Uitruk 1 april, Ommen

Melding: Prio 1 Buitenbrand Balkerweg

Maandagmiddag (2e paasdag) werd Ommen opgeroepen voor een buitenbrand aan de Balkerweg. Bij aankomst bleek een slootwal in brand gestaan te hebben maar het vuur was inmiddels gedoofd door omstanders. Voor de zekerheid werd de slootwal natgespoten waarna de TS2240 retour kazerne kon.

IMG 1962

Lees meer...

Uitruk 29 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Zwarte Pad Stegeren

Vrijdagmorgen om 09.56 werden Ommen en Dedemsvaart opgeroepen voor een ongeval met letsel op het Zwarte Pad in Stegeren. Bij aankomst bleken 2 auto's met elkaar in aanraking gekomen te zijn. Hierbij is 1 persoon gewond geraakt en door het ambulance-personeel afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer hoefde niet levensreddend in actie te komen en kon zich beperken tot het strooien van enkele absorptie korrels om te voorkomen dat er vloeistoffen zouden weglekken.

 

Lees meer...

Uitruk 28 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Schurinkstraat Smitstraat Ommen (Betreft Schoorsteen)

Donderdagavond rond zeven uur werd er een schoorsteenbrand gemeld op de hoek Schurinkstraat - Smitstraat in Ommen. Een tankautospuit uit Ommen en de hoogwerker uit Hardenberg werden hiervoor gealarmeerd. De schoorsteen is met behulp van de hoogwerker geveegd. Net nadat de schoorsteen geveegd was werd er een schoorsteenbrand gemeld in Kloosterhaar waarvoor ook de hoogwerker werd gealarmeerd. De hoogwerker van Hardenberg vertrok daarop met prio 1 vanuit Ommen. De schoorsteenbrand in Ommen was snel onder controle.
IMG 1826

 

Lees meer...

Uitruk 26 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Bosbrand Bosrandweg Dalfsen (CODE: Oranje)

Vanwege de droge ondergrond is er vanochtend met groot materieel uitgerukt naar een melding van een bosbrand aan de Bosrandweg in Dalfsen. Vanuit het korps Ommen-Hardenberg reden er voertuigen aan uit Ommen, twee tankautospuiten en een tankwagen. Ook vanuit omliggende plaatsen, en zelfs uit Hattem, werden (4X4) brandweervoertuigen opgetrommeld. De eerste ter plaatse gekomen tankautospuit van Dalfsen meldde gelukkig het nader bericht dat het allemaal mee viel en het 'slechts' om een bermbrand ging. Assistentie van alle overige aanrijdende eenheden was dan ook overbodig zodat deze weer konden inrukken. Brandweer Dalfsen heeft de klus verder geklaard.

Detail foto 007

Uitruk 23 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Hessenweg West Ommen (Rietgedekt pand)

Zaterdagmiddag (14.58 uur 1e melding) heeft er een grote brand gewoed aan de Hessenweg/Varsenerdijk in Ommen. Het ging om een brand in een rietgedekte woning, waarbij de woning als verloren moet worden beschouwd. Diverse brandweereenheden hebben geholpen bij de brandbestrijding. Brandweereenheden uit Ommen, Hardenberg en Nieuwleusen waren voor de inzet gealarmeerd. De ademlucht groep werd gealarmeerd voor het brengen van nieuw ademlucht voor de manschappen. Het verkeer werd ter plekke omgeleid om de hulpdiensten de ruimte te geven aangezien de woning aan de drukke Hessenweg (N340) stond. Om 19.00 waren de laatste Ommer voertuigen weer aan de kazerne.

MEER FOTO'S TOEGEVOEGD

160-0818 resize

Lees meer...

Uitruk 23 maart, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Zwolseweg Ommen

Zaterdagmiddag rond 12:00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade op de Zwolseweg. Bij aankomst bleek een grote boom over de weg te liggen. Deze is door de brandweer verwijderd.

Afb3510

Lees meer...

Uitruk 19 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand (schoorsteen) Broekdijkje

Dinsdagmiddag werden Ommen en Hardenberg (hoogwerker) opgeroepen voor een schoorsteenbrand bij een woonboerderij aan het Broekdijkje.

De brandweer heeft de schoorsteenpijp verwijderd en hiermee was de brand vrij snel onder controle. De hoogwerker hoefde niet ingezet te worden.

Uitruk 17 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Roodhuizerpad WTS 1000

Zaterdagnacht werd Ommen opgeroepen voor bijstand (grootwatertransport) aan het korps Zwolle voor een brand in een rietgedekt pand aan het Roodhuizerpad. Bij aankomst van korps Zwolle bleek niet de rietgedekte woning in brand te staan maar een naastgelegen schuur. Bij deze brand zijn 5 kalveren omgekomen die in de schuur stonden. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Ommen hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.

kalveren omgekomen bij brand zwolle

Foto: Harm Meter

Uitruk 9 maart, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder De Esrand

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur werd Ommen opgeroepen voor een automatische brandmelding bij woonvorm de Esrand. De TS2240 heeft deze melding afgehandeld.

Uitruk 28 februari, Ommen

Melding: Brandgerucht Zwolseweg, prio 1

Donderdagavond rond 19.00 uur werd Ommen opgeroepen voor een brandgerucht aan de Zwolseweg. Bij aankomst bleek een vuurkorf de oorzaak. Deze was aangezien voor een woningbrand. Voor de brandweer was er niets te doen.

Uitruk 27 februari, Ommen

Melding: Zeer grote brand (GRIP 1) Rechter van Steenwijk, Steenwijk, prio 1

Om 11.56 uur werd Ommen opgeroepen om assistentie te verlenen met het grootwatertransport bij een zeer grote brand in de binnenstad van Steenwijk. De brand woedde in horeca gelegenheid de Rechter van Steenwijk. De brand was uitslaand en ook werd er een compagnie gealarmeerd waarbij de regio IJsselland werd opgeroepen om te helpen bij de brandbestrijding. Ook diverse korpsen uit Friesland en Drenthe werden gealarmeerd. Ommen werd opgeroepen ter assistentie met het grootwatertransport. Bij aankomst bleek directe inzet van Ommen niet nodig en is standby gebleven. Tegen 17.00 uur was Ommen weer terug in de kazerne. De zeer grote brand heeft het pand volledig verwoest en heeft een grote impact op het centrum van Steenwijk.

Voor meer info en updates zie ook de website van de gemeente Steenwijkerland  www.steenwijkerland.nl

zeer grote brand in Steenwijk

Foto: Harm Meter

Meer foto's toegevoegd

Lees meer...

Uitruk 24 februari, Ommen

Melding: Woningbrand T Giethmenseveld, prio 1

Zondagavond om 23.29 uur werd Ommen opgeroepen voor een woningbrand aan 't Giethmenseveld. Bij aankomst bleek er brand te woedden in een bungalow op bungalowpark 't Giethmenseveld. Tussen het plafond en de schoorsteen bleek een moeilijk bereikbare brandhaard te zitten. De schoorsteen werd weggehaald om de brand te kunnen blussen. De eveneens gealarmeerde hoogwerker uit Zwolle hoefde niet ingezet te worden.

Brandweer Ommen-Hardenberg

Uitruk 11 februari, Ommen

Melding: Woningbrand Kievitstraat Prio 1 / Dier in / op het ijs Balkerweg, prio 2

Om 09.39 uur werd Ommen opgeroepen voor een woningbrand aan de Kievitstraat. Het bleek hier te gaan om een brandende frituurpan. Bij aankomst bleek er gelukkig geen sprake meer te zijn van brand. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd op het garage dak en in de woning maar kon daarna vrij snel retour kazerne.

DSC04392

Lees meer...

Uitruk 9 februari, Ommen

Melding: Ongeval wegvervoer N36 hmp 22,6, prio 1

Zaterdagochtend om 06.30 uur werden Ommen en Hardenberg opgeroepen voor een ongeval op de N36. Bij aankomst bleek er eenzijdig ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij een bestelbus zwaar beschadigd en op de zijkant in een akkerland naast de N36 werd aangetroffen. De bestuurder (enige inzittende) werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer heeft het ambulance personeel geassisteerd bij de redding.

Lees meer...

Uitruk 8 februari, Ommen

Melding: Voertuig te water Borrinkdijk Vilsteren, prio 1

Vrijdagavond werd Ommen opgeroepen voor een auto te water aan de Borrinkdijk in Vilsteren. Ook de collega's uit Lemelerveld rukten uit met een tankautospuit en waren als eerste ter plaatse. Gelukkig waren de inzittenden (2 vrouwen) niet gewond en konden met behulp van de brandweer uit het water gehaald worden. De eveneens gealarmeerde duikers uit Zwolle en Heerde konden vroegtijdig retour kazerne. De auto die in een sloot terecht was gekomen werd door berger Autax afgevoerd.

IMG 1027

Lees meer...

Uitruk 6 februari, Ommen

Melding: Woningbrand Vermeerstraat, prio 1

Woensdagavond werd Ommen en Hardenberg (hoogwerker) opgeroepen voor een woningbrand op het bedrijventerrein aan de Vermeerstraat. Bij aankomst bleek er brand te zijn in een berging op de 1e verdieping. Met behulp van een binnenaanval was de brand snel onder controle. De hoogwerker heeft het platte dak gecontroleerd op eventuele brandhaarden.

Lees meer...

Uitruk 30 januari, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Nieuwelandstraat

Woensdagavond om 23.45 uur werd Ommen opgeroepen voor een stormschade melding bij een bedrijf aan de Nieuwelandstraat. Bij aankomst bleek een dak van een trailer gedeeltelijk over de afrastering van het bedrijfsterrein gewaaid te zijn. Met behulp van sjorbanden werd het dak vastgemaakt zodat deze niet verder weg kon waaien. Het bedrijf werd in kennis gesteld om het dak bij daglicht weg te halen.

IMG 0835

Lees meer...

Uitruk 17 januari, Ommen

Melding: Prio 2 Dier in  / op het ijs Jan Tooropstraat

Donderdagmiddag werd Ommen opgeroepen voor een dier wat vast zou zitten in de vijver aan de Jan Tooropstraat. Bij aankomst bleek een meeuw vast te zitten, deze is door de brandweer van het ijs gehaald waarna de meeuw werd overgedragen aan de dierenambulance.

meeuw

Lees meer...

Uitruk 16 januari, Ommen

Melding: Prio 2 Buitenbrand Doormanstraat

Woensdagavond werd Ommen opgeroepen voor een buitenbrand aan de Doormanstraat. Bij aankomst bleek een tuinder op het nabij gelegen volkstuinencomplex afval te verbranden in een ton. In overleg werd het vuur gedoofd door de tuinder waarna de TS2240 weer retour kazerne kon.

 

Uitruk 15 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Zwarteweg Beerze

Dinsdagavond om 23.13 uur werden Ommen, Bergentheim en Hardenberg (hoogwerker) opgeroepen voor een woningbrand aan de Zwarteweg in Beerze. De brand die had gewoed op de bovenverdieping was snel onder controle. Met behulp van de hoogwerker werd het dak gecontroleerd.

IMG 0567

 

Lees meer...

Uitruk 31 december, Ommen

Melding: Prio 1 Buitenbrand Herikstraat / Prio 2 Buitenbrand Voormars  / Prio 2 Bergpad

Op oudejaarsdag (middag) werd Ommen opgeroepen voor 2 meldingen. De eerste melding om 15.43 uur betrof een coniferenhaag in brand aan de Herikstraat. Gezien het gevaar en kans op overslag naar het huis werd er met prio 1 uitgerukt. Gelukkig konden omstanders het vuur grotendeels blussen voordat de brandweer kwam. Een half uur later werd Ommen wederom opgeroepen ditmaal voor een buitenbrand waarbij er enkele autobanden in de brand stonden op een grasveld aan de Voormars. Met een hogedrukstraal werd het vuur geblust. Later die dag werd Ommen 's avonds voor de laatste keer van 2012 gealarmeerd. Ditmaal voor een heg in brand aan het Bergpad nabij Lunchroom Ekkelenkamp. Omstanders hadden gelukkig de brand al geblust. Voor de brandweer restte er alleen nacontrole.

IMG 0220

Lees meer...

Uitruk 29 december, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Balkerweg

Zaterdagmiddag om 15.15 uur werd Ommen opgeroepen voor een ongeval wegvervoer met letsel. Bij aankomst bleek er geen ongeval te hebben plaatsgevonden tussen voertuigen zoals de melding deed vermoeden. Bij een boerderij bleek een man in een silo gevallen te zijn tijdens werkzaamheden. De man raakte bij de val gewond en moest door de brandweer en het ambulance-personeel uit de silo gehaald worden. 

Uitruk 27 december, Ommen

Melding: Prio 1 Brand Fabrikage / Opslag Engellandweg (schuur) - grote brand Dalfsen

Donderdagochtend om 05.52 uur werd Ommen opgeroepen om assistentie te verlenen bij een grote brand in Dalfsen aan de Engellandweg. Vanuit Ommen vertrok het grootwatertransport en ook de tankwagen werd opgeroepen. Bij aankomst bleek er een grote brand te woeden in een werkplaats van een bouwbedrijf. Een naastgelegen rietgedekte woning, kantoren en opslagloods konden behouden blijven. De werkplaats heeft grote schade opgelopen. Door het optreden van diverse korpsen (Dalfsen, Zwolle, Nieuwleusen, Ommen) kon uitbreiding worden voorkomen. Korps Heino zorgde voor de logistieke ondersteuning.

IMG 0046

Lees meer...

Uitruk 24 december, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Kerkstraat Ommen

Kerstavond rond 22.30 uur werd Ommen opgeroepen voor een woningbrand aan de Kerkstraat in het centrum van Ommen. Bij aankomst was er onduidelijkheid over waar de brand zou woedden aangezien er in de Kerkstraat geen brand waarneembaar was. Uiteindelijk bleek na een korte verkenning dat er brand gewoed had in een bovenwoning aan de Walstraat (vlakbij de Kerkstraat). In de badkamer had een kleine brand voor schade aan een deur gezorgd. Voor de brandweer restte er een nacontrole waarna de TS2240 weer retour kazerne kon. De gealarmeerde hoogwerker hoefde niet ingezet te worden. De oorzaak van de brand is onbekend.

IMG 0025

Aan de Kerkstraat was geen brand waarneembaar

Lees meer...

Uitruk 20 december, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water Ommerkanaal oost

Donderdagmiddag werd Ommen opgeroepen voor een dier te water. Het ging om vijf reeen die in het Ommerkanaal waren beland en er niet meer op eigen kracht uit konden komen. Bij aankomst waren er al een paar uit het water gegaan via de schuine kant die voor dieren is aangelegd. Door de inzet van de boot kon de laatste ook op eigen kracht het kanaal verlaten. Na verdere verkenning bleken er geen reeen meer in het water aanwezig te zijn en konden de voertuigen weer inrukken.

Lees meer...

Uitruk 9 december, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N348 Dalmsholte


Zondagavond werd Ommen samen met Lemelerveld opgeroepen voor een ongeval met letsel op de N348. Tijdens het aanrijden kwam het bericht dat er voor de brandweer geen werkzaamheden waren en dat de bestuurder inmiddels uit het voertuig was. Een jeep was over de kop geslagen en in een sloot tot stilstand gekomen. Berger Autax heeft het voertuig afgevoerd. Ommen kon vroegtijdig retour kazerne.

Foto: M.v. Saltbommel

Uitruk 2 december, Ommen

Melding: Prio 1 Automatische brandmelding Hotel de Zon

Zondagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Hotel de Zon aan de Voormars. Douchen bleek de oorzaak van het afgaan van de rookmelder. Voor de brandweer er niets te doen.

IMG 9827

 

Uitruk 25 november, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Ondersloot Stegeren

Zondagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een dierenhulp melding bij een boerderij aan de Ondersloot in Stegeren. Hier zat een paard vast in een hek. Met behulp van de brandweer kon het paard worden bevrijd.

IMG 9820-1

Uitruk 25 november, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Schuurmanstraat Beerzerveld

Zondagochtend om 05.37 uur werd Ommen gealarmeerd voor een brandgerucht in Beerzerveld. Hier had men een mogelijke brand waargenomen welke in de buurt van de Schuurmanstraat zou woeddden. Uiteindelijk bleek dat een grote brand in een kippenschuur in Vroomshoop was aangemerkt voor een brand dichtbij. Voor Ommen was er niets te doen.

Uitruk 24 november, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel, Hammerweg N341 hmp 1,1

Zaterdagmorgen rond 09.30 uur werd Ommen opgeroepen voor een ongeval met beknelling op de N341 (Ommen-Den-Ham). Hier had een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een VW transporter bus. De inzittenden van de bus konden zelf uit het voertuig komen, de inzittenden van de auto (man en een vrouw) zaten bekneld en moesten door de brandweer en het ambulancepersoneel uit hun auto worden gehaald. Beide personen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer ivm de afhandeling van het ongeval. De VOA heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval waarna berger Autax beide voertuigen kon afvoeren.

IMG 9787

Lees meer...

Uitruk 21 november, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer (vrachtwagen) PKP N48 Ommen

Woensdagavond werd Ommen opgeroepen voor een vrachtwagenbrand op de parkeerplaats op de N48 (nabij de Lindenberg). Hier stond de inhoud van het laadruim in brand. De lading bestond uit diverse rolcontainers met dozen en kunstof kratten. Een gedeelte van het dak van de bakwagen is doorgebrand en ook de inhoud van diverse rolcontainers raakte beschadigd. Wel kon de chauffeur nadat de brand geblust was de vrachtwagen onder begeleiding van de brandweer op een veilige plek in de buurt bij een bedrijf stallen.

DSCF9739

De brand was gelukkig snel onder controle waardoor uitbreiding werd voorkomen.

Lees meer...

Uitruk 19 november, Ommen

Melding: Prio 2 Wegdekreiniging Lodderholt

Maandagochtend rond 03.30 uur werd de groep Ommen eerst gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij de sociale werkvoorziening Larcom aan de Vermeerstraat. Hier kon niets gevonden worden waardoor de TS2240 weer vrij snel retour kazerne kon. Circa 2 uur later gingen de pagers weer, ditmaal voor het reinigen van het wegdek op de Lodderholt. Hier lag een spoor olie afkomstig van een strooiwagen wat gelukkig snel kon worden opgemerkt. De brandweer heeft de weg gereinigd.

Uitruk 30 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Brand bijeenkomstgebouw Dalmsholterdijk Dalmsholte (Middelbrand)

Maandagnacht omstreeks 02.40 uur werden de korpsen Ommen en Lemelerveld opgeroepen voor een uitslaande brand bij restaurant Dalmshoeve in Dalmsholte. Bij aankomst stond het rechterdeel van het pand in brand en werd alles in het werk gezet om uitbreiding te voorkomen. Na opschaling naar grote brand werd ook het korps Luttenberg opgeroepen gevolgd door het grootwatertransport vanuit Ommen (werd uiteindelijk niet ingezet). De brand heeft zware schade aangericht aan het pand. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd waarna alle manschappen omstreeks 06.30 uur weer retour kazerne konden.

Lees meer...

Uitruk 22 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand (schoorsteen) Putter

Maandagochtend werd de post Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Putter. De situatie was snel onder controle waarna de voertuigen vrij snel retour kazerne konden. Ook de hoogwerker uit Hardenberg werd ingezet voor controle van bovenaf.

Lees meer...

Uitruk 16 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Wentholstraat (schoorsteen)

Dinsdagavond omstreeks 23.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Wentholstraat. Bij aankomst bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en kon de TS2240 na een korte controle weer retour kazerne. De eveneens gealarmeerde hoogwerker uit Hardenberg kon voortijdig retour kazerne.

IMG 7140

Lees meer...

Uitruk 9 oktober, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Int. School Kasteel Eerde

Dinsdagavond rond 21.00 uur werd Ommen opgeroepen voor een stormschade melding bij de Internationale School (Kasteel Eerde). Bij aankomst bleek een enorme boom het begeven te hebben en versperde de Amaliaweg. Met behulp van de kettingzaag en lier van de eveneens opgeroepen tankwagen kon de weg weer vrijgemaakt worden.

IMG 7106

Lees meer...

Uitruk 5 oktober, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Prinsenweg Vinkenbuurt / Dieren in kelder Dwarsdijk

Vrijdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor dieren in de kelder bij een boerderij aan de Dwarsdijk. Bij aankomst bleken 3 koeien vast te zitten in de mestkelder. Deze zijn door de brandweer bevrijd. Ongeveer een half uur later werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd, ditmaal voor stormschade aan de Prinsenweg in de Vinkenbuurt. Hier versperde een boom de doorgang. Met behulp van de kettingzaag werd de boom verwijderd. Tijdens de officiele opening van de nieuwe kazerne (rond 16.00 uur) gingen de pagers voor een automatische brandmelding bij woonvorm de Esrand. Dit bleek loos alarm waardoor de TS2240 weer vrij snel retour kazerne kon.

IMG 6435

Lees meer...

Uitruk 3 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer N36 Stegeren, hmp 35,7

Woensdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een brand wegvervoer (personenauto) op de N36.

Hiervoor rukte de TS2240 uit. Bij aankomst bleek er geen sprake van brand waardoor de brandweer weer vrij snel retour kazerne kon.

Uitruk 16 september, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water Zwolseweg Heino

Zondagmiddag om half een werd Ommen gealarmeerd voor een dier te water. Het ging om een zwaan die met een vissnoer vast zat in een vijver te Heino. De zwaan zat al een tijd vast en was daardoor verzwakt. Ommen rukte uit met de  2270 en boot 2210 voor assistentie van de brandweer Heino. Met behulp van de boot werd de zwaan bevrijd en aan de dieren ambulance overgedragen. De zwaan is voor onderzoek overgebracht naar een dierenarts.

Lees meer...

Uitruk 2 september, Ommen

Melding: Prio 1 Liftopsluiting Molenerf

Zondag rond 11.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een liftopsluiting in het  appartementencomplex aan het Molenerf. Binnenin de lift waren op het moment van de storing enkele mensen aanwezig waaronder personeel van de ambulancedienst samen met een patient. Zij moesten naar het ziekenhuis. Met behulp van de brandweer konden zij uit de lift worden gehaald waarna de patient alsnog naar het ziekenhuis vervoerd kon worden.

Afb2952

Lees meer...

Uitruk 31 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Automatische brandmelding Olde Vechte Zeesserweg

Vrijdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij groepsaccomodatie Olde Vechte aan de Zeesserweg. Na controle bleek het loos alarm, anti-muggenspray had ervoor gezorgd dat de melder geactiveerd werd. Voor de brandweer was er niets te doen waarna de TS2240 weer retour kazerne kon.

IMG 6016

 

Uitruk 26 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Stank Jhr van Nahuysstraat, Gaslucht binnen / Vreemde lucht

Zondagmorgen om 10.03 uur werd Ommen opgeroepen voor een melding van een vreemde lucht bij een woning aan de Jhr. van Nahuysstraat. Bij aankomst werden er metingen verricht en werd er een gaslucht waargenomen waarop Enexis ook werd ingeschakeld. De brandweer is stand-by gebleven tot Enexis aanwezig was. Daarna is de TS2240 retour kazerne gegaan.

Lees meer...

Uitruk 18 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Automatische brandmelding Woonvorm Ommeresstraat

Zaterdagmiddag om 17.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij een woonvorm begeleid wonen aan de Ommeresstraat. Een oven had de melder geactiveerd. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en de melder werd gereset waarna de TS 2240 weer retour kazerne kon.

IMG 5958

Uitruk 15 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Zwolseweg Ada's Hoeve

Woensdagavond rond 22.40 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand wegvervoer op de Zwolseweg nabij Ada's Hoeve. Bij aankomst bleek een personenbusje volledig in brand te staan. De brand was snel geblust maar het busje werd door de brand onherstelbaar beschadigd.

Lees meer...

Uitruk 14 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Stank: Beukenallee / Marsweg Lekkage Aardgas lage druk

Dinsdagavond om 18.40 uur werd Ommen voor de 2e keer deze dinsdag gealarmeerd, ditmaal voor een gaslekkage aan de Beukenallee / Marsweg in Lemele. Voorbijgangers hadden een gaslucht waargenomen nabij het fietspad op de kruising Beukenallee / Marsweg. Bij aankomst bleek er een inderdaad een gaslucht waarneembaar en is Enexis opgeroepen om verder onderzoek te verrichten. Nadat Enexis aanwezig was heeft de brandweer overdracht gedaan en is retour kazerne gegaan.

Lees meer...

Uitruk 14 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N36-Twentseweg 24,4 Beerzerveld

Dinsdagmiddag om 15.34 uur werden Ommen en Bergentheim opgeroepen voor een ongeval met letsel tussen 2 voertuigen op de N36 nabij de afslag richting Beerzerveld. Onderweg kwam het bericht dat er meerdere gewonden zouden zijn en dat er 1 voertuig in brand zou staan. Bij aankomst bleek er een ongeval te hebben plaatsgevonden tussen een geldtransportwagen en een personenauto. De personenauto stond in brand. Bij het ongeval is 1 persoon om het leven gekomen en 3 inzittenden zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De N36 richting Beerzerveld is enkele uren gestremd geweest ivm onderzoek door de politie en berging van de voertuigen.

IMG 5711

Lees meer...

Uitruk 22 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Zwaluwstraat Ommen

Zondagavond even voor zeven kreeg Ommen een melding van een brandgerucht. In een woning aan de Zwaluwstraat was een rook lucht waargenomen en de stroom was uitgevallen. Daar aangekomen bleek inderdaad dat de aardlek er uit lag. De oorzaak van dit alles was de oven. De stekker van de oven is er door de brandweer uitgehaald en met de warmtebeeld camera was geen extra hitte te vinden. Na deze controle kon de TS2240 weer inrukken.

Detail foto 007

Uitruk 19 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Hammerweg

Donderdagochtend om 11.07 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Hammerweg. Hier lag een oliespoor welke is verwijderd met bezem, spuit en ontvetter.

Uitruk 14 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Binnen Arriën

De eerste uitruk vanuit de nieuwe kazerne in Ommen was om twintig over acht in de avond. Het ging om een kind die met zijn arm in een kauwgom ballen automaat vast zat. De brandweer van Ommen heeft op de camping de automaat uit elkaar gehaald. Daarna kon het ambulance personeel de hulpverlening van de brandweer overnemen. Bij controle bleek verdere medische hulp niet nodig.

jongetje in balletjes machine

Foto: H. Meter

Uitruk 9 juli, Ommen

Meldingen: Prio 2 Vervuild wegdek Varsenerdijk N340 / Stationsweg Ommen

Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Varsenerdijk. De TS2240 is hiervoor uitgerukt maar trof geen vervuild wegdek aan. Ongeveer een uur later gingen de pagers weer, ditmaal voor het reinigen van het wegdek op de Stationsweg. Hier lag een oliespoor welke met bezem, ontvetter en spuit werd verwijderd.

Foto-0753

Uitruk 5 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Wateroverlast Lage Esweg Lemele

De kazerne Ommen is omstreeks kwart voor vijf in de middag gealarmeerd voor wateroverlast aan de Lage Esweg in Lemele. Tijdens het aanrijden kwamen er meerdere meldingen binnen van stormschade waarop de 2e tankautospuit van Ommen ook werd gealarmeerd. De bemanning van de 1e tankautospuit heeft twee bomen verwijderd op de Dalmsholterdijk. De bemanning van de 2e tankautospuit is doorgereden naar Lemele. Bij aankomst waren er voor de brandweer geen werkzaamheden aangezien de bewoners zelf al bezig waren met het wegpompen van het water. Daarop is de TS2241 doorgereden naar de Maanweg in Lemele waar ook een boom werd verwijderd.

foto 2

Uitruk 4 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water N36

Woensdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een koe die te water geraakt zou zijn langs de N36 (Twentseweg 26,6) richting Beerze. De TS2240 is hiervoor uitgerukt maar heeft geen koe in nood kunnen ontdekken. Daarop is Ommen weer vrij snel retour kazerne gegaan.

 

Uitruk 24 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder Erve Aaftink Lemele

Zondag morgen werd het korps van Ommen opgeroepen voor een automatisch brandalarm. Onderweg naar Lemele kreeg de bevelvoerder te horen dat de melder was afgegaan door het bakken van een ei.

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV