Uitruk 22 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Zwaluwstraat Ommen

Zondagavond even voor zeven kreeg Ommen een melding van een brandgerucht. In een woning aan de Zwaluwstraat was een rook lucht waargenomen en de stroom was uitgevallen. Daar aangekomen bleek inderdaad dat de aardlek er uit lag. De oorzaak van dit alles was de oven. De stekker van de oven is er door de brandweer uitgehaald en met de warmtebeeld camera was geen extra hitte te vinden. Na deze controle kon de TS2240 weer inrukken.

Detail foto 007

Uitruk 19 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Hammerweg

Donderdagochtend om 11.07 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Hammerweg. Hier lag een oliespoor welke is verwijderd met bezem, spuit en ontvetter.

Uitruk 14 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Binnen Arriƫn

De eerste uitruk vanuit de nieuwe kazerne in Ommen was om twintig over acht in de avond. Het ging om een kind die met zijn arm in een kauwgom ballen automaat vast zat. De brandweer van Ommen heeft op de camping de automaat uit elkaar gehaald. Daarna kon het ambulance personeel de hulpverlening van de brandweer overnemen. Bij controle bleek verdere medische hulp niet nodig.

jongetje in balletjes machine

Foto: H. Meter

Uitruk 9 juli, Ommen

Meldingen: Prio 2 Vervuild wegdek Varsenerdijk N340 / Stationsweg Ommen

Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Varsenerdijk. De TS2240 is hiervoor uitgerukt maar trof geen vervuild wegdek aan. Ongeveer een uur later gingen de pagers weer, ditmaal voor het reinigen van het wegdek op de Stationsweg. Hier lag een oliespoor welke met bezem, ontvetter en spuit werd verwijderd.

Foto-0753

Uitruk 5 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Wateroverlast Lage Esweg Lemele

De kazerne Ommen is omstreeks kwart voor vijf in de middag gealarmeerd voor wateroverlast aan de Lage Esweg in Lemele. Tijdens het aanrijden kwamen er meerdere meldingen binnen van stormschade waarop de 2e tankautospuit van Ommen ook werd gealarmeerd. De bemanning van de 1e tankautospuit heeft twee bomen verwijderd op de Dalmsholterdijk. De bemanning van de 2e tankautospuit is doorgereden naar Lemele. Bij aankomst waren er voor de brandweer geen werkzaamheden aangezien de bewoners zelf al bezig waren met het wegpompen van het water. Daarop is de TS2241 doorgereden naar de Maanweg in Lemele waar ook een boom werd verwijderd.

foto 2

Uitruk 4 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water N36

Woensdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een koe die te water geraakt zou zijn langs de N36 (Twentseweg 26,6) richting Beerze. De TS2240 is hiervoor uitgerukt maar heeft geen koe in nood kunnen ontdekken. Daarop is Ommen weer vrij snel retour kazerne gegaan.

 

Uitruk 24 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder Erve Aaftink Lemele

Zondag morgen werd het korps van Ommen opgeroepen voor een automatisch brandalarm. Onderweg naar Lemele kreeg de bevelvoerder te horen dat de melder was afgegaan door het bakken van een ei.

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV