Uitruk 31 december, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Grasklokje  

Op Oudejaarsavond 2014 om 22.50 uur werd de post Hardenberg gealarmeerd voor een woningbrand aan het Grasklokje in de wijk Baalderveld. 

Volgens de alarmcentrale betrof het hier een duplexwoning waarvan de woning vol rook zou staan en de bewoners niet thuis waren. De buurman die thuisgekomen was hoorde de rookmelder afgaan. Ter plaatse aangekomen hebben 2 manschappen een buitenverkenning uitgevoerd en 2 manschappen hebben toegang verschaft tot de woning.

Van buitenaf was er geen rook te zien in de bovenwoning, maar in de hal en de slaapkamer op de 1e verdieping van de bovenwoning hing inderdaad een rooklaag.  In de woning werd geen vuurhaard aangetroffen waarop de woning werd geventileerd. In de rechterboven woning hing ook een rooknevel, maar hier ook verder geen bijzonderheden. De benedenwoningen waren rookvrij. De bewoonster die inmiddels ter plaatse was gekomen kon de sleutel van de brievenbus overhandigen. Hier werd de oorzaak gevonden van de rook namelijk verbrand papier. De rook afkomstig van het verbrande papier kon zich naar boven verspreiden gedurende de avond.

DSC09909

 DSC09933

Foto's US Media

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV