Uitruk 9 oktober 2015, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval Letsel Kanaalweg-West Hardenberg

Vrijdagmorgen werd de brandweer van Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval met letsel. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat er een auto nog leunend op een paal boven het kanaal hing bij een brug. Nader bericht wees uit dat het de brug aan de Klinkerweg betrof. Het voertuig hing erg onstabiel boven het water. Al snel was duidelijk dat dit een niet alledaagse hulpverlening betrof. Met spoed is een loonbedrijf benaderd om een shovel te leveren met lange lepels om het voertuig te kunnen heffen/stabiliseren. Het hulpverleningsvoertuig de HV2370 heeft het voertuig gezekerd met de lier om te voorkomen dat het voertuig verder weg zou kunnen zakken.

Het slachtoffer had een behoorlijke hoofdwond maar was goed aanspreekbaar. Toen de shovel gereed stond, is de brandweerboot met bemanning naar de linkervoor zijde van het auto gevaren om het slachtoffer te kunnen bevrijden. Het slachtoffer is overgedragen aan het ambulancepersoneel. Het Mobiel Medisch Team is ook ter plaatse geweest maar heeft verder geen levenreddende handelingen hoeven uitvoeren.

DSC09793

DSC09739

DSC09760

Foto's US Media

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV