Uitruk 31 oktober 2015, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw (schuur) Collendoornerdijk Collendooorn

Zaterdagmorgen werden de beide blusgroepen van Hardenberg gealameerd voor een schuurbrand aan de Collendoornerdijk in Collendoorn. Bij aankomst van de eerste tankautospuit sloegen de vlammen al uit het dak. Door een snelle inzet kon de brand beperkt bijven tot de schuur en kon uitbreiding naar de woning worden voorkomen. Omdat er asbestdakbedekking op de schuur zat werd ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen opgeroepen. Bij de brand werd een nieuw type meter gebruikt die de aanwezigheid van asbest snel kan meten. Aangezien de aanwezigheid van asbest bij deze brand was geconstateerd werden de bluspakken van de ingezette manschappen gereinigd.

DSC00155-2

DSC00157

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer van Gramsbergen en Hardenberg gealarmeerd, dit keer voor een woningbrand aan de Margriet. Hier had een dakbrand flinke schade veroorzaakt. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de gehele woning door brand verwoest zou worden.

DSC00165

DSC00168

DSC00169

Foto US Media

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV