Uitruk 3 november, Hardenberg

Melding: Prio 2 Dier te water Marsweg Rheeze

Maandagmiddag rond half zes kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een koe te water aan de Marsweg in Rheeze. Eenmaal ter plaatse werd al snel duidelijk dat het een lastige klus zou worden omdat de brandweer niet met de tankautospuit bij de Vecht kon komen. Hierdoor moesten de manschappen van de brandweer enkele honderden meters door het weiland lopen om aan de waterkant te komen.

Eenmaal aan de waterkant werd duidelijk dat de koe aan de andere kant van de Vecht door mensen aan de kant werd gehouden. Doordat de plek waar normaal de boot in het water kon worden gelaten niet meer toeganklijk was moest de boot uitwijken naar de stuw in Marienberg. Na ongeveer 10 min te hebben gevaren in het donker werd de plek van de koe bereikt. Hierna kon de verzwakte koe naast de boot naar de overkant gebracht worden. De koe werd in goede samenwerking tussen de boer en de brandweer op de wal gebracht. Op een laadplateau van een tractor werd de koe naar de stal gebracht om daar verder op krachten te komen. Omstreeks 19.30 uur uur kon de brandweer inrukken nadat alles was schoongemaakt.

DSC07857

 DSC07881

Foto's US Media

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV