Boek Tot straks... overhandigd

Vrijdag 6 december is het eerste exemplaar van het brandweerboek Tot straks.... overhandigd aan Burgemeester Peter Snijders

Tijdens een bijeenkomst voor genodigden is vrijdagmiddag jl. het brandweerboek over de geschiedenis van de brandweer van Hardenberg, Bergentheim en Slagharen door de burgemeester in ontvangst genomen.

Het boek is tot stand gekomen voor de inzet van een aantal oudgedienden en heeft een tijdlijn van 1362 tot 2000. Het was voor hen een grote wens om de door de jaren heen verzamelde foto's, jaarverslagen, krantenknipsels en verhalen terug te zien in een boek. Om dit te realiseren zijn er verschillende personen en instanties benaderd. Met veel enthousiasme werd er twee jaar lang gewerkt aan het boek en het resultaat mag er zijn. Het is een mooi boek geworden waarin een beeld wordt gegeven van de ontwikkelingen van de vrijwillige brandweer in Hardenberg, Bergentheim en Slagharen. De tijdlijn wordt op diverse plaatsen onderbroken door persoonlijke verhalen van brandweermensen. Hier krijgt de individuele beleving de ruimte. Dit alles wordt geïllustreerd met veel foto's.

De titel "Tot straks" is gekozen omdat dit de groet is waarmee de brandweermensen na elke uitruk met enige ironie afscheid nemen van elkaar... totodat de pieper weer gaat.

P1000900

Johan Borneman oudgediende brandweer Hardenberg overhandigd het eerste exemplaar aan de burgemeester (foto)

P1000893

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV