12 vrijwilligers leggen ambtseed af

Maandagavond 2 december hebben in de kazerne te Hardenberg een twaalftal brandweervrijwilligers de eed of belofteverklaring afgelegd. Het betrof hier medewerkers van de groepen Bergentheim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Ommen en Slagharen die in 2012 en 2013 in dienst zijn getreden.

In een korte plechtigheid werd door de betreffende brandweermensen de eed of belofteverklaring, ten overstaan van de brandweercommandant, afgelegd en ondertekend.

Brandweercommandant Martin Cuperus benadrukte dat de verklaring een wilsuiting is van degene die bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg werken. Hoewel de brandweer met ingang van 1 januari 2014 onder de Veiligheidsregio IJsselland valt, is het belangrijk dat de eed of belofte nu is afgelegd. Ook in dienst van de nieuwe werkgever gelden dezelfde uitgangspunten: “dat de brandweerman of - vrouw zijn of haar functie adequaat en zorgvuldig vervult, rekening houdend met zijn verantwoordelijkheid en alle in het geding zijnde belangen”.

IMG 4638def

 

Korte toespraak van commandant Martin Cuperus

IMG 4619 

 

IMG 4623

 

Elke vrijwilliger legde de eed of belofteverklaring af en ondertekende deze vervolgens.

IMG 4624

 

IMG 4626

 

 

 

 

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV