2e plaats voor Jeugdbrandweer Ommen-Hardenberg

Zaterdag 5 oktober stond in het teken van de landelijke finale wedstrijden voor jeugdbrandweer Nederland. De wedstrijden werden gehouden in Vinkeveen waar de jeugdbrandweer van het korps Ommen-Hardenberg een topprestatie heeft neergezet.

De vorige keer kon deze finale plek met de hakken over de sloot worden bemachtigd. Om half drie zaterdagmiddag was het de beurt aan de aspirantengroep van de jeugdbrandweer Ommen-Hardenberg om te starten met de inzet. Eenmaal aangekomen op de opstelplaats moest het materiaal worden overgeplaatst in een gereedstaande tankautospuit, hetgeen betekende dat de inzet zou beginnen met een 'vliegende start'. Even een slik-momentje, dit was namelijk nog niet zo vaak beoefend. Bij een vliegende start wordt er ook echt aangereden met een brandweervoertuig en start vanaf daar al de inzet, waar onder andere ook het uitvragen van de alarmcentrale bij hoort.

De melding luidde; 'Woningbrand aan de Achterhavenmeesterweg 240 te Vinkeveen'. Aanrijdend werd de nodige informatie opgevraagd en ter plaatse werd men opgewacht door de eigenaar van de woning, echter stond deze (én de brandende woning), aan de andere kant van een ongeveer 7 meter breed kanaal. Met roeiboten (ínclusief het blus-materiaal) moest eerst het water worden overgestoken. Aangekomen bij het brand-adres werd duidelijk dat de brand buiten was begonnen na 'opknap'werkzaamheden en daarna was overgeslagen naar de woning. Ook werd door de eigenaar bekend gemaakt dat zijn vrouw nog binnen zou zijn. Nadat er een ploegje, onder dekking van een straal, binnen werd ingezet kon de vrouw succesvol worden gered. Na de redding kon worden begonnen met het afblussen van de brand. Toen de brand eenmaal geblust was kon het incident worden overgedragen aan de politie. De inzet van de jeugdbrandweer Ommen-Hardenberg was hiermee voltooid en restte alleen nog de terugtocht met de roeiboot waarna aan de wedstrijdleiding kon worden medegedeeld dat de jeugdbrandweer Ommen-Hardenberg terugkeerde naar de kazerne, en weer inzetgereed was.

Om 18:00 uur volgde de prijsuitreiking. Nadat de plekken 10 t/m 6 bekend werden gemaakt besefte men dat ze tot de top 5 behoorden, en daarmee tegelijkertijd een weddenschap met de leiding (Ommen-Hardenberg) had gewonnen. De spanning steeg toen in de top 5 meer eindplaatsen werd medegedeeld aan ploegen, waar Ommen-Hardenberg níet bij zat. De groep is uiteindelijk uitgeroepen tot tweede van Nederland. Een topprestatie! Er kon worden teruggekeken op een (zeer) geslaagde dag.

Brandweer Ommen-Hardenberg feliciteert de ploeg met dit fantastische resultaat!

jeugd

Foto: Marcel van Saltbommel

Boven vlnr: Michel, Lola, Emiel / Onder vlnr: Marcel, Teun, Evan

Dinsdagavond werd er teruggeblikt op deze mooie dag.

Commandant Martin Cuperus feliciteerde de jeugdleden met dit geweldige resultaat.

IMG 3270

IMG 3271

IMG 3273

IMG 3274

IMG 3275

IMG 3277

IMG 3279

IMG 3280

IMG 3281

IMG 3282

IMG 3286

IMG 3298

IMG 3297

Om dit prachtige resultaat te vieren stond er gebak klaar!

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV