Afscheid brandweercommandant Martin Cuperus

Martin Cuperus neemt afscheid als commandant van de Brandweer Ommen-Hardenberg. Tijdens een bijeenkomst in de kazerne in Hardenberg wordt zaterdag afscheid van hem genomen. Per 1 januari 2014 wordt hij strategisch adviseur bij de Veiligheidsregio IJsselland.

Martin Cuperus is na zijn opleiding bij de brandweeracademie bij de gemeente Leeuwarden gaan werken als Officier van de brandweer. In 1994 verruilde hij Leeuwarden voor Hardenberg in de functie van commandant.
Aanvankelijk gaf hij leiding aan vier teams. Na de herindeling in 2001 kwamen hier nog vijf teams bij. De samenvoeging van de gemeente Ommen en Hardenberg als Bestuursdienst Ommen-Hardenberg op 1 juni 2012 zorgde ervoor dat dit uiteindelijk een korps van elf groepen werd.

Martin Cuperus

Veiligheidsregio IJsselland
De brandweer Ommen-Hardenberg gaat met ingang van 1 januari 2014 over van de gemeente naar de Veiligheidsregio IJsselland en wijzigt dan in Brandweer IJsselland Cluster Oost.
Martin Cuperus vervolgt zijn loopbaan als strategisch adviseur organisatie- en leiderschapsontwikkeling en projecten binnen de Veiligheidsregio IJsselland. Hij blijft hierbij regionaal de piketfuncties vervullen van Operationeel Leider van het Regionaal Operationeel Team en adviseur brandweer van een eventueel Gemeentelijk Beleidsteam van een van de gemeenten binnen de Veiligheidsregio IJsselland.

Per 1 januari 2014 wordt Gerbrand Jonker, commandant van cluster Oost, Ommen-Hardenberg. Hij is nu commandant van brandweer Dalfsen en brandweer Zwartewaterland.

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV