Compagnie-oefening Dalfsen

Op zaterdag 3 november heeft er een grote compagnie-oefening plaatsgevonden in Dalfsen. Aan deze oefening namen meer dan 10 korpsen deel vanuit IJsselland (waaronder Ommen-Hardenberg) en meer dan 100 brandweermensen, waarnemers, LOTUS-slachtoffers en BHV'ers. In het bedachte scenario was er een zeer grote brand uitgebroken bij installatiebedrijf Morrenhof en Jansen en was er ook brand uitgebroken bij de nabij gelegen drukkerij Eshuis. Aan de brandweer de taak om de brand te bestrijden en uitbreiding te voorkomen en slachtoffers te redden die in het pand aanwezig waren. De oefening werd zo realistisch mogelijk nagebootst met lichtslangen, rookmachines en ook moest er rekening worden gehouden met het verkeer wat ook doorgang moest vinden. Het grootwatertransport werd opgebouwd vanuit de vijver de Bellingerweer waarbij de slangen uitgerold werden tot aan het pand van drukkerij Eshuis. De oefening startte om 09.00 uur en was om 12.00 uur afgelopen.

IMG 8092

 

 

De fiets was een uiterst handig vervoermiddel op het industrieterrein van Dalfsen. De afstanden om te lopen waren vrij groot.

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV