Maandelijkse voertuigencontrole

Elke maand worden de voertuigen van Brandweer Ommen-Hardenberg uitvoerig gecontroleerd, zo ook op zaterdag 16 februari in Dedemsvaart.

Omdat het van belang is dat brandweervoertuigen en het materiaal wat er op ligt te allen tijde werkt, worden ze maandelijks gecontroleerd. Controlelijsten, opgesteld door de Technische Dienst, worden stuk voor stuk afgewerkt. De hele auto wordt van binnen en buiten gecontroleerd door manschappen van de post zelf. Dit varieert van controle van het motorische gedeelte, het functioneren van het apparatuur tot verlichtingcheck, alles komt aan bod. Zo ook de pomp. Deze moet ook elke maand worden getest en dat kan niet in de kazerne. Hiervoor wordt een plek uitgezocht waar open water voor handen is. In Dedemsvaart heeft men zaterdag de pompen getest op industrieterrein 'Rollepaal' en bij recreatieplas Kotermeerstal. De voertuigen hebben de keuringen allemaal weer doorstaan. Over 4 weken starten de controles weer opnieuw.

foto 1

Open water test MSA bij de Kotermeerstal

 foto 5

Open water test 2337

foto

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV