Natuurbrand oefening 9 maart

Zaterdag 9 maart: Natuurbrand oefening Oldemeijer Hardenberg

De korpsen Ommen-Hardenberg en Dalfsen hebben zaterdag een natuurbrand oefening gehouden in het gebied nabij recreatievijver de Oldemeijer in Hardenberg. Dit soort oefeningen worden jaarlijks georganiseerd om kennis te delen en te oefenen in het zo effectief mogelijk bestrijden van een natuurbrand. In totaal namen 5 tankautospuiten, 2 tankwagens en 2 terreinwagens (Officier van Dienst) deel aan de oefening. Na afloop kon er tevreden worden teruggeblikt en werden verbeterpunten gedeeld.

IMG 1551

 

Enscenering met behulp van rood-witte linten, vuurborden en rooktonnen. Hiermee kreeg de oefening een realistisch karakter.

 

Vulpunt voor de tankautospuiten nadat ze een ronde hadden geblust in het bos.

Bij een grootschalige inzet wordt hier ook het grootwatertranposrt voor opgebouwd en wordt het water uit de Oldemeijer gehaald.

 

 

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV