Nederlands Duitse samenwerking

De brandweer Ommen - Hardenberg en van de Duitse Samtgemeinde Emlichheim werken samen bij het bestrijden van branden en andere calamiteiten in de grensstreek. Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg en Daniëla Kösters van de Samtgemeinde Emlichheim ondertekenden daartoe op donderdag 12 juli 2012 een grensoverschrijdende overeenkomst.

Het ging om de ondertekening van een overeenkomst tussen de brandweerkorpsen van Emlichheim en Ommen - Hardenberg, post Gramsbergen om elkaar terzijde te staan bij het bestrijden van brand en andere calamiteiten.

In dit grensgebied spreken mensen de taal van elkaar en dat werkt goed. Bij eerdere branden en ongevallen vond men elkaar als vanzelfsprekend ook al en dat voelde goed. Een vergelijkbare samenwerking tussen de Samtgemeinde Emlichheim en de gemeente Coevorden werpt al meerdere jaren haar vruchten af. De internationale samenwerking wordt zo in de praktijk vormgegeven, ook tussen de Grafschaft Bentheim en de Veiligheidsregio IJsselland.

Naast de daadwerkelijke operationele inzet bij branden of calamiteiten, gaan beide korpsen ook jaarlijks gezamenlijk oefenen en onderhouden de brandweercommandanten van beide korpsen periodieke contacten.

De twee brandweerwagens de Daf en de Mercedes kwamen vanaf het Duitse en Nederlands grondgebied aanrijden. De brandweerlieden van de post Gramsbergen en hun kameraden van de Samtgemeinde Emlichheim hebben elkaar daar ontmoet en hebben de slangen gekoppeld.

Resize of DSC00646

Resize of DSC00665

Resize of DSC00661

Resize of DSC00674

Foto's: Don Stolwijk US Media

 

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV