Nieuwe bussen voor de brandweer

De brandweerposten Dedemsvaart en Hardenberg beschikken elk over een nieuwe bus. Voor Dedemsvaart wordt de bus onder andere ingezet voor WvD inzetten en de bus van Hardenberg voor opleiding- oefening en ademlucht. Daarnaast worden de bussen gebruikt voor personenvervoer en logistieke doeleinden.

Woensdagochtend 9 januari vond de officiele overdracht plaats in de kazerne van Hardenberg, waarna de Brandweer Ommen-Hardenberg zich trotse eigenaar mocht noemen van de voertuigen. De bussen, geleverd en ingericht door Cosmo Hardenberg, zijn voorzien van een manschappen cabine en een laadruimte. In de manschappen cabine is plek voor 8 personen (inclusief chauffeur en bijrijder) en de laadruimte beschikt over een wand met ademluchttoestellen en biedt plaats voor een speciaal gemaakte kar voor ademlucht (Hardenbergse bus) en WvD materieel (Dedemsvaartse bus). De karren kunnen middels een oprijplaat, die op de binnenzijde van de achterdeur hangt, in de bus gezet worden. Tevens zijn de bussen voorzien van de nieuwe BZK striping. De blauw-witte striping loopt verder door en de ronde contourstickers zijn vervangen door rechthoekige stickers. De twee identieke bussen zijn verder uitgerust met portofoons, mobilofoon en zaklantaarns. Gekozen is voor twee Fiat's van het type Ducato. De bussen zullen naar verwachting op korte termijn in dienst staan op beide posten.

DSC00301

DSC09259

DSC00292

Hierboven de nieuwe controurstickers goed te zien, volgens de nieuwe BZK norm.

DSC00294

Bovenstaande foto's: Don Stolwijk - US Media, onderstaande foto's: Brandweer Ommen-Hardenberg

IMG 8038

IMG 8070

Op bovenstaande foto de 3 Ducato's die in dienst zijn bij Brandweer Ommen-Hardenberg. Rechts de TD bus die in 2011 in dienst is gekomen, links de nieuwe bussen.

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV