Open huis DOEK Ommen

Zaterdag 6 oktober was het nieuwe onderkomen voor Brandweer Ommen-Hardenberg, Politie Ommen-Dalfsen en Buitendienst Ommen-Hardenberg te bezichtigen voor het grote publiek. Van 10.00 uur tot 15.00 uur kon men de kazerne, kantoren en werkplaatsen bekijken van de drie diensten.

Naar schatting hebben ongeveer 4.000 mensen het nieuwe duurzame gebouw bezocht. Ook werden er tijdens deze open-dag 2 nieuwe tankautospuiten overhandigd aan de brandweer Ommen-Hardenberg. Beide burgemeesters Ahne (Ommen) en Snijders (Hardenberg) namen de sleutels in ontvangst waarna het korps nu officieel eigenaar is geworden van twee multifunctionele tankautospuiten die breed inzetbaar zijn voor hulpverlening en (natuur)brandbestrijding.

Door middel van een rondleiding hebben de bezoekers een goed beeld kunnen krijgen van het duurzame pand met als naam DOEK (Drie onder Eén Kap) refererend aan de drie diensten die nu onder één dak zitten.

IMG 6918

 

Commandant Brandweer Ommen-Hardenberg Martin Cuperus

Overdracht nieuwe tankautospuiten aan beide burgemeesters (Snijders en Ahne)

Aankomst beide tankautospuiten

Kantine brandweer

Fotowand centrale aankomsthal

Zoutloods

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV