Vervanging voertuigen Ommen - Hardenberg

De voertuigen die op vervanging staan zijn de tankautospuiten 2240 Ommen en de 2340 Hardenberg. Beide voertuigen zijn van dezelfde leverancier MAN met een Ziegler opbouw. 

Het bijzondere is dat dit beide bosbrandweerbestrijdingsvoertuigen zijn met een hydraulisch aangedreven bluspomp en aggregaat, verder beschikken beide voertuigen over firedos. Een systeem wat direct aan de pomp gekoppeld is en bij bluswerkzaamheden 0,1 tot 3% schuim kan toevoegen van aan het water.

De voertuigen beschikken over 4x4 aandrijving en kunnen "rijdend" blussen, deze voertuigen maken deel uit van het "natuurbrandbestijdings peloton" van de brandweerregio IJsselland.

Wanneer de voertuigen opgeleverd worden is nog niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk zal dit na de bouwvak zijn. Daarna krijgen de chauffeurs uitleg en rijtraining. Als dit is afgerond worden de voertuigen in gebruik genomen. 

IMAG0961

IMAG0962

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV