Voortgang nieuwe kazerne Dedemsvaart

De verbouw van (een deel) van het busstation naar brandweerkazerne is in volle gang. Onlangs werden de contracten tussen de partijen getekend waarmee het officiele startsein van kracht werd. Medio oktober staat de oplevering gepland, waarna de kazerne op 1 november operationeel zou moeten zijn.

Vanaf dan rukt de Dedemsvaartse brandweer uit vanaf het nieuwe adres aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart. De kazerne kent straks 2 ingangen, een 'schone' en een 'vuile'. Via de vuile ingang, die met name wordt gebruikt tijdens operationele taken zoals bij een uitruk, komt men via een hal direct in de kleedruimte waar de bluspakken hangen. Van daaruit maken de brandweerlieden zich klaar om vervolgens de aangrenzende remise in te 'stormen' richting de brandweervoertuigen. Via dezelfde vuile ingang is ook de doucheruimte snel te bereiken. Alles is zo strategisch en logisch mogelijk ingericht. Bij de betreding van de schone ingang zijn met name het instructielokaal en de kantine de eerste ruimtes die men tegenkomt.

Het buitenterrein leent zich uitstekend voor oefeningen. In de avonduren zal het terrein verlicht worden middels straatlantaarns en gevelverlichting. De kazerne wordt geheel omheind door een hekwerk. Aan de voorzijde komt een automatisch schuifhek van 7 meter breed zodat brandweervoertuigen gemakkelijk doorgang vinden. Qua uiterlijk zal er ook het een en ander veranderen. Zo krijgt de kazerne een geheel eigen kleurstelling en worden er logo borden van de brandweer op het gebouw geplaatst.

Binnen de brandweerpost van Dedemsvaart is een speciale werkgroep opgericht die zich bezighoudt met de nieuwe kazerne. Zij komen regelmatig bijeen en vergaderen over de stand van zaken. Alle ingestoken energie zal niet voor niets zijn, zodat er straks een mooie kazerne zal verrijzen voor de Dedemsvaartse brandweerlieden.

foto 3

Toekomstige kazerne; remise + kantoorgedeelte

foto 1

De toekomstige remise

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV