Uitruk 17 september, Slagharen

Melding: Prio 1 Woningbrand Herenstraat Slagharen (Zeer Grote Brand)

Om iets over half zeven in de avond werden de groepen Slagharen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een woningbrand aan de Herenstraat in Slagharen. Niet veel later werdt er via "middelbrand" en "grotebrand" opgeschaald naar "zeer grote brand". Eenheden uit Slagharen, De Krim, Dedemsvaart en Hardenberg bestreden de brand die woedde in de loodsen (met zo'n 250 motoren) van motorenzaak Anbergen. Een aantal motoren zijn door de eigenaar en familie/kennissen/buren vroegtijdig in veiligheid gebracht. Uit voorzorg werd een boerderij met rietenkap, schuin achter de hallen, nat gehouden door een blusploeg uit Dedemsvaart ivm vliegvuur.

Tijdens de brand waren er diverse harde knallen te horen, afkomstig van ontploffende brandstoftanks. De woning die voor de loodsen staat is gespaard gebleven door de inzet van de brandweer.

DSC05547

 

DSC05566

DSC05681

DSC05783

DSC05767

Foto's Don Stolwijk US media

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV