Uitruk 28 oktober, Slagharen

 Melding: Prio 1 Ongeval materieel Coevorderweg Slagharen (boom/tak)

Rond 12.15 uur kwam er een verontrustend telefoontje binnen bij de meldkamer dat er een boom op het punt stond om te vallen door de harde wind. Daarop werd de groep Slagharen gealarmeerd om zich met spoed te melden bij het getroffen adres.

Ter plaatse had de eerste najaarstorm van dit jaar ervoor gezorgd dat er een zeer grote boom al enigszins uit het lood was geslagen en om dreigde te vallen richting een woning en de daar achter gelegen schuren.

Na een korte inspectie om te kijken wat de mogelijkheden waren klonk plots het geraas van de omvallende boom. Gelukkig viel de boom niet op het woonhuis maar kwam terecht op het dak van de daarachter gelegen schuur. De schade is enigszins beperkt gebleven doordat tijdens het omvallen er ook nog enkele andere bomen in de val werden mee gesleurd, hierdoor werd de val gebroken en waren er “slechts” enkele dakplaten stuk gegaan.

Hiermee begon eigenlijk pas het echte werk om de boom zodanig te verwijderen dat het dak vrij kwam te liggen.

Uiteindelijk werd dit een grote klus aangezien de groep Slagharen hier tegen 15.45 uur klaar mee was.

Echter, door de storm die over Nederland raasde, was het nog lang niet inpakken voor de Slagharense brandweerlieden.

Na deze melding konden de manschappen doorrijden naar de Prinses Irenelaan waar 2 omgewaaide bomen de opritten van diverse huizen blokkeerde. Nadat deze ook vrij waren gemaakt kon er doorgereden worden naar de Auke Vosstraat waar een grote eik een ware ravage had aangericht in diverse achtertuinen. De boom was letterlijk in 3 stukken gebroken en had diverse tuinhuisjes beschadigd. Ook dit werd een langdurige klus mede omdat er een schaar hoogwerker er aan te pas moest komen en uiteindelijk kon Slagharen tegen 23.00 uur terug naar de kazerne.

 

 coevweg2

 

 

 

coevweg1

 

aukevosstraat1

 

DSC03636

 

DSC03661

 

DSC03679

 

pr irenelaan1

  

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV