Kazerne Hardenberg

IMG 4401

De kazerne Hardenberg (hoofdpost) is gevestigd aan de Europaweg 10 in Hardenberg.

PERSONEEL

Aan de kazerne zijn 28 vrijwilligers gekoppeld bestaande uit 2 blusgroepen van 14 personen. Bijna iedere vrijwilliger heeft naast de basistaak van manschap wel een specialistische neventaak zoals bediener hoogwerker, gaspakdrager, chauffeur, bevelvoerder of medewerker ademlucht.

MATERIEEL

In de kazerne Hardenberg zijn de volgende voertuigen ondergebracht:

SPECIALISME

  • Gaspakdragers
  • Natuurbrandbestrijding

KAZERNE

De brandweerkazerne van Hardenberg beschikt over een ruime remise waar de eerstelijns voertuigen gestationeerd staan. Daarnaast biedt het huisvesting aan de medewerkers van de vaste staf. In 2011 is de kazerne grondig gerenoveerd waarbij er aanpassingen zijn gedaan in de vorm van een nieuwe instructieruimte, vernieuwde kleedruimte voor uitrukpakken, nieuwe technische- en opslagruimte, aanpassing kantoren en kantine en verbetering van de centrale ademluchtwerkplaats.

In de kazerne Hardenberg wordt naast de standaard tankautospuiten ook uitgerukt met specialistische voertuigen zoals een watertankwagen, veetakel, hoogwerker en een hulpverleningsvoertuig. Dit betekent dat veel vrijwilligers meerdere specialistische taken hebben om er voor te zorgen dat al het materiaal en materieel snel en adequaat kan worden ingezet.

Voor de afdeling Vakbekwaamheid wordt er ook onderdak verschaft aan diverse oefenmaterialen zoals bijvoorbeeld een oefenaanhanger en oefentank.

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV